Μανώλης Κεπέρης: Ο Ψεύτης, ο Φιάκας, ο Πλούτος

Ο Μανώλης Κεπέρης, γεννήθηκε στην Αυστραλία, το 1967, από Καλυθενούς γονείς, με ρίζες, από τις πιο παλιές του χωριού. Επέστρεψε στο χωριό σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή του, πήγε στο "πάνω" σχολείο, 3 χρόνια στ'  Αφάντου και Τεχνικό Λύκειο στη Ρόδο. 
Στο ενδιάμεσο, το 1983, είχε ήδη στο ενεργητικό του, την πρώτη του παράσταση, " Εμπρός να γδυθούμε", παίζοντας το ρόλο ενός επιχειρηματία με το όνομα "Πάτρικ". Από τότε, πέρασε πολύ νερό, στ' αυλάκι κι ο Μανώλης, συνέχισε να "γδύνεται", με σκοπό να ντύνεται ρόλους και κάνοντας αυτό που αγάπησε από μικρός.
Υποδύθηκε ρόλους, που έχουν παίξει μεγάλοι ηθοποιοί του ελληνικού Θεάτρου, κάνοντας ιδιαίτερη πορεία και αφήνοντας το δικό του "στίγμα". Ανάμεσα στους ρόλους, ξεχωρίζουν ο " Μήτρος Χατζηπαπαγεωργοδημητρακόπουλος", ο " Πλούτος", ο " Νεοπτόλεμος", με κορυφαίο το ρόλο του " Ψεύτη", στην παράσταση "ζητείται ψεύτης", του Ψαθά, στο Εθνικό Θέατρο Ρόδου, την Πρωταπριλιά του 1994.  
Μετρά μέχρι τώρα, πάνω από 135 παραστάσεις εκ των οποίων 100 είναι επαγγελματικές, με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου και το Θέατρο Ρόδου, και η επιθυμία του, κρίνοντας από την πορεία του, είναι το ίδιο ζωντανή, σαν να "γδύθηκε" αμέσως τώρα, για να ντυθεί, τον πρώτο του ρόλο. Ο Ομφαλός, συνεχίζοντας τα αφιερώματά του, σε συμπολίτες μας που ξεχωρίζουν, εύχεται στο Μανώλη, να συνεχίσει την κατάθεση πολιτισμού, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις