Η Ρόδος του πολιτισμού, με τα μάτια της Ρωσίας


Η κρίση βγάζει κρίση, η κρίση βγάζει ιδέες, η κρίση καθαρίζει και τη φύρα από το σιτάρι. Και στην περίπτωση του τουρισμού, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά περίτρανα, με τη μαζική άφιξη Ρώσων τουριστών τα τελευταία χρόνια και τη μαζική αποχώρησή τους, στο τέλος της περισυνής καλοκαιρινής περιόδου. Ο Πατριάρχης βέβαια αυτού του δικτύου τουρισμού, που αφορά τουρίστες, από το πρώην Ανατολικό μπλόκ, με την πρώτη πτήση τσάρτερ από Ρωσία προς Ρόδο, το 2002, Κος Αλέξης Σεβαστίδης, πρεσβεύει μια διαφορετική φιλοσοφία, από αυτήν του μαζικού τουρισμού και κατά τη διάρκεια της πρακτορικής του πορείας, πέραν του "Θρησκευτικού" προσανατολισμού που κατέχει το γραφείο, έχει κατά καιρούς αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, με σκοπό τον εμπλουτισμό του "προϊόντος", με στοιχεία πολιτισμού και κουλτούρας, που έτσι κι αλλιώς, χαρακτηρίζουν τους δύο λαούς, πέραν της κοινής τους πίστης. Το γραφείο εισαγόμενου τουρισμού "Argonautis Travel", με έδρα το Φαληράκι, ανάμεσα σε άλλες δράσεις του, έχει κάνει κατά το παρελθόν, μαθήματα Ελληνικής γλώσσας  σε Ρώσους τουρίστες, με Έλληνες καθηγητές, στο Πνευματικό κέντρο Φαληρακίου με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Φαληρακίου, με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που δείχνει τη δίψα αυτών των ανθρώπων που επισκέπτονται τον "Παράδεισο", όταν αναφέρονται στη Ρόδο, για κάθε τι Ελληνικό. Έτσι έγινε και πέρσι, με την άφιξη ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή Ρώσους ζωγράφους, τον Κο Μιχαήλ Γκαρντουμπέη, που σαν επισκέπτης του "Αργοναύτη", μαγεύτηκε από τη Ρόδο και επιστρέφοντας πίσω στη  γενέτειρά του, ζωγράφισε με "μανία" τη Ρόδο, αποτυπώνοντας για πάντα την αγάπη του, για αυτόν τον μαγικό τόπο.
                                                                       Ο ζωγράφος
23 έργα, μοναδικά, αφιερωμένα στη Ρόδο, ξεκίνησαν στις 7 Μαίου του 2015, το ταξίδι για την "αιωνιότητα", μιας και πίνακες μεγάλων ζωγράφων, δεν πεθαίνουν ποτέ, βρίσκουν πάντα τον τρόπο, να μένουν "ζωντανοί", με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στις 7 Μαίου λοιπόν, ξεκίνησε επίσημα η "περιοδεία" της έκθεσης του Κου Μιχαήλ Γκαρντουμπέη, αφιερωμένη στη Ρόδο, με τον τίτλο, "Όλα για τη Ρόδο".
                                         Η αφίσα της έκθεσης στη Ρωσία
Η έκθεση στη γενέτειρά του, θα μείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τα τέλη του μήνα και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες, να γίνει παρουσίαση των έργων του καλλιτέχνη στη Ρόδο, φέτος τον Αύγουστο, σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν και με το καλό του χρόνου, με τη συμμετοχή κι άλλων καλλιτεχνών από τη Ρωσία, η επίσημη έκθεση των έργων του καλλιτέχνη, με την παρουσία κι άλλων έργων του, με θέματα από τη Ρόδο.
  Ο γενικός διευθυντής του Argonautis Travel, Κος Αλέξης Σεβαστίδης στο κέντρο, με τον Αντιπεριφεριάρχη    Σιβηρίας Κο Sergey Sheregov, ο οποίος κάλεσε την Ελληνική αντιπροσωπεία που θα βγει από την έκθεση, να μεταβεί στη Ρωσία, με Έλληνες ζωγράφους.
Το όλο εγχείρημα βρίσκεται στα σκαριά, με πρωτοβουλία του Κου Σεβαστίδη, την Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Κα Παπαβασιλείου, τον Πρόεδρο του Περιερειακού Συμβουλίου Κο    Σωτρίλλη Θωμά και συντονίστρια του όλου πρότζεκτ, την Κα Φαίδρα, υπάλληλο της Περιφερειακής ενότητας Ρόδου, που ανέλαβε και την ευθύνη του όλου εγχειρήματος.
Το όλο εγχείρημα, λόγω των πολλών εκθέσεων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στη Ρόδο όλο το χρόνο, κάνει τη διαδικασία δύσκολη, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μέρος των έργων που θα παρουσιαστούν, παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά.





Τα εγκαίνια της έκθεσης, με επίσημο καλεσμένο τον Κο Σεβαστίδη, όπως την είδε ο Ρώσικος τύπος,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις