Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων έρχεται στην Ελλάδα

Μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο έρχεται και στην Ελλάδα. Ο λόγος για την Wyndham Hotel Group, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες μέσα από 16 σήματα ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το Ramada, Dolce Hotels and Resorts, Wyndham Grand, Wingate, Microtel Inn & Suites, Super 8, Travelodge, Knights Inn κ.α..
Την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε την έλευση της στην ελληνική αγορά η οποία θα γίνει με την επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην ξενοδοχείο Imperial Athens στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.
Όπως ανέφερε ο Dan Ruff, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΜΕΑ της Wyndham Hotel Group όταν ολοκληρωθεί, στις αρχές του 2017, η επένδυση που θα ξεπερνάει τα πέντε εκατ. ευρώ το Wyndham Grand Athens – όπως θα ονομάζεται – θα έχει 273 δωμάτια, 2.500τ.μ. χώρων για συνέδρια και εκδηλώσεις, εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα Roof Garden 450τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα.
Την λειτουργία και την διαχείριση του ξενοδοχείου – το οποίο ως κτήριο ανήκει στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ – θα πραγματοποιεί η εταιρεία Zeus International η οποία έχει ήδη εμπειρία και παρουσία στην Κύπρο και σε αγορές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης.
Όπως ανέφερε ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International: «Η εταιρεία μας εμπλέκεται σε ένα μεγάλο φάσμα συμβουλευτικών έργων, από την ανάπτυξη και τη διαχείριση ξενοδοχείων ως το turnaround management. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την Ελληνική αγορά, αναζητώντας την κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία στον ξενοδοχειακό τομέα. Πιστεύουμε πως λείπει από την Αθήνα ένα ξενοδοχείο-ναυαρχίδα που θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με ενδιαφέρον, “τοπικό” χρώμα, και σκοπεύουμε να καλύψουμε αυτή την έλλειψη με το Wyndham Grand Athens, που θα ανοίξει την ερχόμενη χρονιά».
Σε ότι αφορά στα μελλοντικά σχέδια για την ελληνική αγορά ο κ. Ruff ανέφερε ότι όταν η Wyndham αποφασίζει να μπει σε μία αγορά αυτό δεν είναι για ένα μόνο ξενοδοχείο. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Τουρκίας (από όπου και η κεντρική φωτογραφία με το Wyndhma Grand της Σμύρνης) όπου έως και πρόσφατα διέθετε μόνο τέσσερα ξενοδοχεία ενώ φέτος διαθέτει 50 ξενοδοχεία και έως το 2020 αναμένεται να τα φθάσει σε 100.
inews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις