Πότε το άρρωστο παιδί μπορεί να πάει στο σχολείο;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινούν και οι ιώσεις, ο βήχας, ο πονόλαιμος. Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους εργαζόμενους γονείς είναι ποιος θα μείνει μαζί με το άρρωστο παιδί στο σπίτι, αν δεν υπάρχει παππούς, γιαγιά ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο.
Έτσι, είναι σύνηθες το φαινόμενο οι γονείς να στέλνουν το άρρωστο παιδί τους στον παιδικό σταθμό ή το σχολείο μαζί με τα απαραίτητα φάρμακα, μην έχοντας άλλη επιλογή ή θεωρώντας ότι δεν είναι και τόσο σημαντική η ίωση.


Τελικά , πότε πρέπει να κρατάμε στο σπίτι το άρρωστο παιδί μας ;
Αυτό που συνιστούν τα μέλη από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ είναι να κρατούν οι γονείς τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και να πηγαίνουν στο σχολείο όταν πλέον δεν έχουν πυρετό για τουλάχιστον 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικού και άλλων αντιϊσταμινικών φαρμάκων.
Αλλά ακόμα κι όταν τα συμπτώματα είναι λιγότερο εμφανή, οι γονείς πάλι θα πρέπει να καθοδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Μπορεί κάποιες μητέρες να θεωρούν τον βήχα ή την καταρροή ένδειξη του κρυολογήματος, δεν συμφωνούν όμως όλοι με αυτό υποστηρίζοντας ότι λόγω καιρού μπορεί να έχουν βουλωμένη μύτη όλο το χειμώνα.
Είναι πολύ σημαντικό, πάντως, από νωρίς τα παιδιά να ξέρουν ότι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους τακτικά, να αποφεύγουν την άμεση επαφή με ένα παιδάκι που φτερνίζεται ή βήχει και κάθε φορά που έχει εκείνο βήχα , να καλύπτει το στόμα με τον αγκώνα του.
mothers blog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις