ΣΕΤΕ: Στόχος η Ελλάδα να βρεθεί στους 10 σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς


Ο Σ.Ε.Τ.Ε έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα να προσεγγίσει τα 35 εκατ. και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ.
Στους πυλώνες της ανάπτυξης της χώρας τοποθέτησε τον τουρισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Όπως ανέφερε, ο Σ.Ε.Τ.Ε έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα να προσεγγίσει τα 35 εκ. και ο τζίρος τα 19 με 20 δις. ευρώ. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.
Χαρακτήρισε εξάλλου καταστροφή μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη θέση αυτή «ανοησία».
Όπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη».
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι η ανάπτυξη θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις