Τα κανόνια του Ναβαρόνε, στη Σενεγάλη;


Με αφορμή, άρθρο τοπικής εφημερίδας, σχετικά με τα 
Κανόνια του Ναβαρόνε, κάναμε μια μικρή έρευνα και βρήκαμε έναν
τουριστικό οδηγό, το Hotel-Air.gr και σας αποκαλύπτουμε
ότι πράγματι, τα Κανόνια του Ναβαρόνε, που χρησιμοποιήθηκαν
στην ομώνυμη ταινία, υπάρχουν κι είναι στημένα σ΄ένα λόφο στη 
Σενεγάλη.
                               Από το Ντακάρ στο νησάκι Γκορέ


              
Η ομώνυμη πόλη είναι μια από τις πιο παλιές και ατμοσφαιρικές της Αφρικής με όμορφα κτίρια και επαύλεις πλούσιων εμπόρων με θέα στον ωκεανό
Αφήνοντας πίσω σας την πολυκοσμία του Ντακάρ θα ανακαλύψετε έναν μικρό παράδεισο με τελείως διαφορετικό ύφος. Είναι το νησάκι Γκορέ, το οποίο απέχει είκοσι λεπτά με το πλοίο από το λιμάνι του Ντακάρ και μπορεί άνετα να θεωρηθεί προάστιο της σενεγαλέζικης πρωτεύουσας. 

Η ομώνυμη πόλη είναι μια από τις πιο παλιές και ατμοσφαιρικές της Αφρικής. Υπάρχουν απομεινάρια από τα πρώτα κτίσματα των Πορτογάλων, όμορφα κτίρια που στεγάζουν γραφεία, επαύλεις πλούσιων εμπόρων με θέα στον ωκεανό, μια μεγάλη εκκλησία και τα απαραίτητα φρούρια. Στην άμμο της παραλίας είναι αραδιασμένες μακριές, χρωματιστές βάρκες και οι ψαράδες αδειάζουν εκεί τα δίχτυα τους, ενώ γυναίκες ντυμένες με πολύχρωμα παρεό μεταφέρουν τα ψάρια μέσα σε μεγάλες τσίγκινες λεκάνες.
Προστατευόμενη της Unesco
H πόλη ολόκληρη θυμίζει περισσότερο σκηνικό ιστορικής ταινίας παρά κατοικημένη περιοχή. Ισως γι αυτό η UNESCO έχει κατατάξει το Γκορέ στη λίστα των μνημείων της ανθρωπότητας.
Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Μουσείο Ιστορίας και αυτό των γυναικών, αλλά αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το περίφημο Σπίτι των Σκλάβων. Ενα κοκκινωπό διώροφο κτίριο που χτίστηκε το 1786, όταν το Γκορέ ήταν μεγάλο εμπορικό κέντρο.
Αυτό το σπίτι είναι σήμερα τόπος προσκυνήματος για πολλούς Αφρικανούς, οι οποίοι καταφθάνουν για να τιμήσουν τους προγόνους τους. Σε έναν βραχώδη λόφο στην άκρη του νησιού στέκονται ακόμα δύο θηριώδη πολυβόλα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εδώ μάλιστα γυρίστηκαν μερικές από τις σκηνές του θρυλικού έργου «Τα κανόνια του Ναβαρόνε».

Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις