Πλήθος κόσμου, στη Ρόδο

           
Εντυπωσιακό κλείσιμο του Σεπτεμβρίου για τη Ρόδο με συνέδρια και αθλητικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να αποδείξουν, σε δύσκολους καιρούς, ότι η Ρόδος μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιους είδους εκδηλώσεις, φιλοξενώντας με τον καλύτερο τρόπο συνέδρους και αθλητές.
Συγκεκριμένα ξεκινά σήμερα το ελληνορωσικό επενδυτικό συνέδριο με θέμα οι νέοι ορίζοντες για οικονομικές, τουριστικές και εμπορικές σχέσεις. Χθες μάλιστα δόθηκε συνέντευξη τύπου, με αφορμή την έναρξη του συνεδρίου, όπου ο πρόεδρος του ιδρύματος «Κέντρο Στρατηγικών Επεξεργασιών» της Ρωσίας τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα έχει αφήσει ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες διακρατικών οικονομικών συνεργασιών, αλλά και συνεργασιών επιχειρηματικού χαρακτήρα με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να χάσει τεράστια ποσά, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, αλλά και να μειώσουν το δημόσιο χρέος.
Οι σύνεδροι σήμερα θα ξεναγηθούν στη Λίνδο, ενώ το απόγευμα θα γίνει η επίσημη έναρξη του συνεδρίου με ομιλίες σχετικές με τις ελληνορωσικές σχέσεις, την αύξηση της επενδυτικής ελκυστικότητας της Ελλάδας και την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών σε ελληνικές και ρωσικές περιφέρειες.
Αύριο στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ρόδος Παλάς θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να προβληθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.
Την ίδια ώρα, το πιο σημαντικό συνέδριο στον κόσμο για το στρατιωτικό δίκαιο, το δίκαιο του πολέμου και τη στρατιωτική ποινική δικαιοδοσία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Ρόδο, με τη συμμετοχή κορυφαίων αξιωματούχων του στρατού, αλλά και κυβερνητικών παραγόντων από 40 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Η εθνική μας στρατηγική στηρίζεται στην εξωτερική πολιτική δυναμικών πρωτοβουλιών, στις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και σε ένα στέρεο εθνικό μέτωπο. Δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Τέλος, για πρώτη φορά η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ρόδος φιλοξενεί τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος πρακτικής σκοποβολής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αγγίξει τους 1.500 μαζί με τους συνοδούς, τους τεχνικούς, τους συγγενείς και φίλους του αθλήματος. Το Σάββατο θα λάβει χώρα η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής με 80 εκπροσώπους από 80 χώρες του κόσμου στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης Rodos Palace. Στη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Τελετή Έναρξης θα γίνει την Κυριακή στις 18.30 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Ο κυρίως αγώνας θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Πρακτικής Σκοποβολής στον Καλαμώνα.
Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις