Ένας ήρωας από την Κάσο


         
Ήταν μία παρουσίαση που έγινε όπως θα ήθελαν οι ήρωες του βιβλίου. Ανάμεσα σε πρόσωπα από την Κάσο, υπό τους ήχους της λύρας και με τα γεγονότα της ιστορίας να έρχονται στον σημερινό κόσμο. Η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσίασε στον Ιανό το«Κρυμμένο στο Αιγαίο», ένα βιβλίο που, ούτως ή άλλως, έχει κάνει μεγάλες πωλήσεις και ουσιαστικά αποτελεί μία εξαιρετική κατάθεση για το πως πρέπει να γίνεται-και να γράφεται-το αφηγηματικό ρεπορτάζ.
Η Σοφία Παπαϊωάννου έγραψε για τα αποτελέσματα μίας τριετούς έρευνας, σχετικά με την περιπέτεια ζωής του Μιχάλη Κουτλάκη, ενός ανθρώπου που έφυγε από την Κάσο και μπήκε στη δίνη του μεγάλου πολέμου. Είναι ένα ανάγνωσμα εξαιρετικό, είτε το δεις ως ρεπορτάζ, είτε ως κάτι διαφορετικό, κάτι που πηγαίνει προς το μυθιστόρημα, αλλά σέβεται απόλυτα την αλήθεια.
Η παρουσίαση έδωσε στην Κάσο την ευκαιρία να ανέβει στην Αθήνα. Ξεχείλισε από κόσμο η μεγάλη αίθουσα του Ιανού, οι άνθρωποι στάθηκαν ως και στο πεζοδρόμιο, έξω από το κατάστημα. Για το βιβλίο και τον ήρωα του μίλησαν οι Ευάγγελος Κωφός, ιστορικός, Μιχάλης Κατσίγερας, δημοσιογράφος, Antonio Ferrari, δημοσιογράφος και η Σοφία Μαστοράκου, συγγενής του Μιχάλη Κουτλάκη και αρωγός της Παπαϊωάννου στη σπουδαία αυτή έρευνα.
Protagon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις