Τι επικεφαλίδα να βάλω; Βάλτε την εσείς στα σχόλια

           
Όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 
Είχαν προσλάβει συγγενείς και φίλους!!!
Πηγή: Δημοκρατική
Όταν τον Οκτώβριο του 2010, κατά την διάρκεια της θορυβώδους προεκλογικής περιόδου για την εκλογή της πρώτης Καλλικρατικής δημοτικής αρχής, στην ατζέντα της αντιπαράθεσης των παρατάξεων τέθηκε για πρώτη φορά...
θέμα ασύστολων προεκλογικών προσλήψεων και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στην εταιρεία που δημιουργήθηκε στα πλαίσια των διαδημοτικών συνεργασιών της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνδρομή στη δασοπυρόσβεση, κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου για δυσάρεστες αποκαλύψεις...
Το φαινόμενο των πελατειακών σχέσεων στο δημόσιο, της παράβασης των νόμων και των εγκυκλίων για την εξυπηρέτηση «ημετέρων», της πολιτικής των δύο μέτρων και δύο σταθμών δεν είναι βέβαια καινούριο ούτε και ξενίζει.
Είναι όμως εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου κατόρθωσε να έχει εντάξει στο δυναμικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 225 εργαζομένους όταν για την πλήρη στελέχωση των πυροφυλακίων της απαιτούνται μόλις 108 άτομα ενώ για τις διοικητικές της υπηρεσίες αρκούν λιγότεροι από 10.
Είναι επίσης εντυπωσιακό να συνυπολογίσει κανείς ότι σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις μισθοδοσίας της εταιρείας το προσωπικό της από 148 άτομα την 30η Ιουνίου 2010 έφτασε σταδιακά στα 225 την 30η Σεπτεμβρίου 2010. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι εξάλλου και το γεγονός ότι η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, της καθ΄ύλην αρμόδιας υπηρεσίας για την προστασία του δασικού μας πλούτου, το θέρος ανέρχεται μόλις στα 175 άτομα!!Είναι έτσι δυσάρεστο να διαπιστώνεται ότι ο θεσμός που δημιουργήθηκε με τις καλύτερες των προθέσεων εκφυλίστηκε χάριν προεκλογικών εξυπηρετήσεων και στην πορεία να επιδιώκεται, παρά το μαύρο χάλι των οικονομικών της χώρας, την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και την λιτότητα των νοικοκυριών να διατηρηθούν τα δήθεν «κεκτημένα» όλων εκείνων που προσελήφθησαν από «πίσω πόρτες» αλλά και να καταγράφονται δηλώσεις «πολεμικού» χαρακτήρα στις αποκαλύψεις για το εκτεταμένο «ξέπλυμα» προσλήψεων με πόρους που αντλήθηκαν παράτυπα από τον φόρο εισοδήματος.
Για το 2010 διατέθηκαν, όπως ξανάγραψε η «δ», με αποφάσεις που υπέγραψε ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασ. Μπρακουμάτσος, μέσω του πρώην Δήμου Αταβύρου οι δαπάνες του οποίου δεν υπόκειντο σε έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, 2.245.000 ευρώ στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου για τις ανάγκες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Το ποσό αυτό είναι μάλιστα υπερδιπλάσιο εκείνου που είχε εγκρίνει σε γενική συνέλευσή της η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου.
Η μισθοδοσία της εταιρείας δασοπυρόσβεσης τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από ασύστολες, χωρίς αιδώ και προσχήματα, προσλήψεις, ανήλθε σε 298.947,94 ευρώ.
Μεταξύ των μισθοδοτούμενων περιλαμβάνονται και κραυγαλαίες περιπτώσεις:
-Δημοτικός σύμβουλος, μέλος το 2010 της μειοψηφίας, εμφανιζόταν στις καταστάσεις ως εργατοτεχνικό προσωπικό με μικτές αποδοχές 1.080,32 ευρώ.
-Υποψήφια δημοτική σύμβουλος που έχει ήδη εκλεγεί και απασχολείται σε δομή του δήμου φέρεται ως εργατοτεχνικό προσωπικό με μικτές αποδοχές 1.374,64 ευρώ.
-Ο σύζυγος υποψήφιας και ήδη εκλεγείσας τοπικής συμβούλου δημοτικού διαμερίσματος της ανατολικής πλευράς του νησιού ήταν στο εργατοτεχνικό προσωπικό και είχε μικτές αποδοχές 1.238,52 ευρώ.
-Λογιστής και η σύζυγός του ελάμβαναν συνολικά από την εταιρεία 3.248 ευρώ μηνιαίως.
-Τα δύο παιδιά δημοτικού συμβούλου ελάμβαναν συνολικά από την εταιρεία 2.140,91 ευρώ.
-Υποψήφια σύμβουλος σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού φέρεται ως εργατοτεχνικό προσωπικό με μικτές αποδοχές 993,89 ευρώ.
-Σύζυγος περιφερειακού συμβούλου σε ιδιαίτερη θέση ευθύνης, γεωλόγος, είχε μικτές αποδοχές 1.507,46 ευρώ.
-Κοσμικογράφος με μικτές αποδοχές 993,89 ευρώ φέρεται ως εργατοτεχνίτης.
Τα ανωτέρω παραδείγματα είναι ενδεικτικά, οι "βολεμένοι" είναι πολλοί περισσότεροι!

Verena.gr
Ομφαλός: Όσο δεν απαντώνται τα παρακάτω:
                 -Ποιοι προσέλαβαν: Δεν έχουν όνομα;
                 -Πόσους ημέτερους προσέλαβαν;
                 -Ποιοι είναι αυτοί οι ημέτεροι που προσέλαβαν:
                  Δεν έχουν όνομα;
τόσο η οργή του κόσμου, θα πάρει μαζί της κι άλλους, όλους αυτούς που τους καλύπτουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις