ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...

Με την αποχώρηση της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου αλλά και του Δημήτρη Γάκη στις 12 χθες το βράδυ στιγματίστηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι επί πέντε ολόκληρες ώρες συζητούσαν το θέμα του έκτακτου ειδικού τέλος ακίνητης περιουσίας και του νοσοκομείου, χωρίς να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις.
Ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς πρότεινε να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα εκδώσει ψήφισμα για το τέλος στα ακίνητα, χωρίς όμως να υποστηρίζει ο ίδιος την κατάργησή του και αρκέστηκε να δηλώσει ότι το τέλος είναι άδικο, θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα τετραγωνικά μέτρα και δεν θα πρέπει να το πληρώνουν ευπαθείς ομάδες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Χατζημάρκος συνέδεσε την κατάργηση του τέλους ακίνητης περιουσίας με την απόσυρση της απόφασης της δημοτικής αρχής για την αύξηση στην τιμή του νερού, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο δήμαρχος, λέγοντας πως αν αποσυρθεί η απόφασή τους, ακυρώνεται η δημοτική πλειοψηφία.
Έντονη ήταν η κριτική που άσκησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κούκουλας και Θωμάς Σωτρίλλης, με την ιδιότητα και των γιατρών, στη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή απέναντι στα προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και πρότειναν να κλείσει μια μέρα ο δήμος και το νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Την πρόταση δεν την δέχθηκε ο κ. Κουσουρνάς, λέγοντας πως αν κλείσουν το δημαρχείο θα χαρακτηριστούν λαϊκιστές και ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με όλους τους φορείς της πόλης. Σημειώνεται πως οι βολές στράφηκαν και εναντίον του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, τον οποίο αρκετοί χαρακτήρισαν μεγάλο απόντα.
Κατά τα άλλα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτη μετά από διεθνή διαγωνισμό.
Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις