Απλωσε χέρι συνεργασίας ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΔ

              ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, που μας έδωσαν με την ψήφο τους δυνατό προβάδισμα για να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενισχυμένοι για το καλό του τόπου μας. Να συγχαρώ και όλους, τους νέους συμβούλους του ΕΒΕΔ. Μαζί, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Από σήμερα η Δωδεκάνησος, θα πάει ψηλά στη θέση που της αρμόζει», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου, προσθέτοντας, πως τώρα θα ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί του Επιμελητηρίου που είχαν ατονήσει εξαιτίας των εκλογών.
«Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων. Αυτή η περίοδος, είναι από τις δυσχερέστερες της χώρας. Πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που ο κάθε κάτοικος αντιμετωπίζει και να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.
Ο κ. Γιάννης Πάππου δεν παρέλειψε, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου να τονίσει, πως τώρα και τα μικρά νησιά έχουν φωνή, μέσα στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
«Είναι η πρώτη φορά που θα έχουν ξεκάθαρη και δυνατή, εκπροσώπηση τα νησιά. Θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί χωρίς κομματικούς περιορισμούς και όρια για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα προκύψουν», υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Είναι θέμα χρόνου όμως να εκλεγούν και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του ΕΒΕΔ και της διοικητικής επιτροπής. Όπως δήλωσε ο κ. Πάππου η συγκρότηση, του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ σε σώμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου.
Ερωτηθείς, αν θα κάνει δεκτή ενδεχόμενη πρόταση του κ. Μιχάλη Κάρρα για την τοποθέτηση μέλους της παράταξης «Επιμελητηριακή Ενότητα» σε μια από τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου του ΕΒΕΔ ο κ. Πάππου απάντησε, πως δεν υπάρχει πρόβλημα.
«Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις παρατάξεις, δεν έχουμε φραγμούς, περιορισμούς και όρια. Καλοδεχούμενη είναι η κάθε πρόταση. Η πόρτα του προέδρου του ΕΒΕΔ θα είναι πάντα ανοικτή για όλους. Κάθε αξιόλογο μέλος πρέπει να αξιοποιηθεί, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε.
Ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕΔ χαρακτήρισε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ ως ένα από τα κορυφαία θέματα του νομού.
«Για μας είναι, από τα κορυφαία θέματα. Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, να το σκεφθούν αυτό καλά. Δεν αντέχουμε να χάσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Δεν αποτελούν προνόμιο αλλά ασπιρίνη μπροστά στα προβλήματα, που έχει ο τόπος, όπως είναι το κόστος της μεταφοράς, που είναι μεγάλο. Απαιτούμε από τους βουλευτές να τηρήσουν αυστηρή γραμμή», τόνισε ο κ. Πάππου.
Ερωτηθείς για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.
«Με τις εταιρείες χαμηλού κόστους είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και νέες συνέργειες γιατί η πρωτοβουλία του ΕΒΕΔ ήταν δυνατή και το έργο της Ryanair αρκετά σημαντικό. Υπάρχει αντικείμενο εργασίας, ενώ και άλλοι φορείς διεκδικούν μερίδιο της αγοράς», τόνισε ο κ. Πάππου.
Δημοκρατική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις