Η τράπεζα Δωδ/νήσου δέχεται αιτήσεις για το πρόγραμμα «εναλλακτικός τουρισμός»


Μια ενδιαφέρουσα είδηση, από τη Δημοκρατική
Επαναπροκηρύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» και η Τράπεζα Δωδ/νήσου ανακοινώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας.
H Τράπεζα Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές στα Δωδεκάνησα ότι έχουν τη δυνατότητα υποβολής επενδυτικής πρότασης από 4 Ιανουαρίου 2012 έως και 31 Ιανουαρίου 2012 (υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων) στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός», που επαναπροκήρυξε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. 
To πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» έχει ως κεντρικό στόχο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω της επιχειρηματικής αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της ανάδειξη και αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος και της άμβλυνσης της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 20 εκ. ευρώ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή, επιχορηγούνται έργα προϋπολογισμού από 10.000,00 € έως 400.000,00 €, ενώ το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης ορίζεται στο 50%. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 31.1.12 ενώ εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την καταληκτική ημερομηνία, οι προτάσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή στην Τράπεζα Δωδεκανήσου, την μόνη Τράπεζα στα Δωδεκάνησα που λόγω συνεργασίας με τον ΕΦΑΠΑΕ, μπορεί να παραλαμβάνει τις προτάσεις. 
Επισημαίνεται ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στα επενδυτικά προγράμματα, και παρέχοντας χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες με φιλικότητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα, υποστηρίζει ουσιαστικά τις τοπικές επιχειρήσεις και συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων των υποψηφίων επενδυτών. 
Η Τράπεζα καλεί τους υποψήφιους επενδυτές, να επισκεφτούν τα καταστήματά της για να ενημερωθούν εκτενεστέρα και να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό, το οποίο προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
                                                                                                                  Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις