Νέα εποχή στο internet, με το τέλος του .com

        
Αρχίζει σήμερα η καταχώρηση διεθνώς σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του.
Τη νέα δυνατότητα αναμένεται να εκμεταλλευθούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες θα έλθουν να συμπληρώσουν τις οικείες καταλήξεις .org, .com και άλλες. Σήμερα επισήμως υπάρχουν 312 τέτοιες καταλήξεις (top-level domain names), από τις οποίες η πιο δημοφιλής είναι το .com με περίπου 100 εκατ. καταχωρημένα ονόματα.
Ο οργανισμός ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), που είναι αρμόδιος για το παγκόσμιο διαδίκτυο, προωθεί τις μεταβολές ως αναγκαίες για να αυξηθεί η ποικιλία επιλογών και ο ανταγωνισμός, όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή τη λογική και επικρίνουν το νέο σύστημα απόδοσης ηλεκτρονικών διευθύνσεων.
Οι ίδιες οι κρατικές Αρχές των ΗΠΑ, αλλά και η Ένωση Διαφημιστικών Εταιριών της χώρας, ανησυχούν ότι το νέο σύστημα θα διευκολύνει τις καταχρήσεις και τις απάτες στο Ίντερνετ, καθώς οι κακόβουλοι κυβερνο-εγκληματίες και χάκερ θα είναι ευκολότερο να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε ιστοσελίδες-παγίδες.
capital.gr
Ο Ομφαλός συνεπής στις εξελίξεις, κατοχύρωσε την νέα διεύθυνση με την 
οποία σύντομα θα βγει στο διαδίκτυο  έχοντας και εντελώς νέο προφίλ, 
που θα δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη, να επιλέγει εύκολα και εύχρηστα,
το άρθρο που τον ενδιαφέρει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις