Ιωάννης Καποδίστριας

Ο Γιώργος, μας πρότεινε να "ανεβάσουμε", ένα απόσπασμα δηλώσεων του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, επίκαιρο, μα και συνάμα θλιβερό, γιατί φτάσαμε σε κύκλο, εκεί, σ΄αυτή την εποχή. Με μια μόνο διαφορά. Η προσαρμογή του μισθού των "Υπουργημένων", μας έρχεται απροσδόκητα από 2 Ιταλούς Δημάρχους, που φαίνεται κατέχουν την έννοια της συλλογικής αλληλεγγύης, καλύτερα από τους δικούς μας, "βολεμένους " Υπουργεύσαντες", που αντί να καταγγείλουν τους εν ενεργεία, ζήταγαν και από πάνω "αποζημίωση".
Από freelist.gr
«...Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν ειναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της». «...εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». Ιωάννης Καποδίστριας Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ’ Εθνοσυνέλευση.
Σημ: Η κηδεία του δολοφονημένου Κυβερνήτη, έγινε με έρανο, γιατί όπως είναι γνωστό, όλη την περιουσία του, την "δήμευσε", για κατασκευή σχολειών.
                                 Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις