ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ (Ε.Α.Κ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ (Ε.Α.Κ)
Εχθές Τετάρτη 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε δίωρη λαϊκή συνέλευση, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συντάραξαν την τοπική κοινότητα Καλυθιών, με αρκετά μεγάλη προσέλευση του κόσμου (150 περίπου άτομα) από όλες τις ηλικίες.
Κύριο θέμα της συνέλευσης ήταν η λαθρομετανάστευση και η επίδραση της στον τόπο μας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό, η ασφάλεια και η γενικότερη εικόνα της περιοχής.
Για τα παραπάνω θέματα συνάχθηκε μία επιτροπή για την οργανωμένη αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων της περιοχής Καλυθιών & Φαληρακίου με 200 μέλη και ορίστηκε μια ομάδα εκπροσώπησης 10 ατόμων και ονομασία Επιτροπή Αγώνα Καλυθιών.
Η επιτροπή αυτή συντάχθηκε για το λόγο ότι οι δημόσιες αρχές παρ’όλες τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Έχουν γίνει επαλειμμένοι έλεγχοι από την αστυνομία και από άλλους φορείς αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, αφού οι περιορισμοί που επιβάλλει ο κρατικός μηχανισμός περιθωριοποιεί τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η επιτροπή αποτελείται από συμπολίτες μας από όλα το κοινωνικά επίπεδα με ένα στόχο, το κοινό συμφέρον και την προστασία της τοπικής μας κληρονομιάς και περιουσίας. Στην επιτροπή μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.
Η επιτροπή αυτή θα κινηθεί με νόμιμες διαδικασίες για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την παράνομη προσέλευση λαθρομεταναστών, την εγκατάσταση τους σε οικήματα και την εργασία τους.
Οι δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Καλυθιών θα είναι άμεσες με γνωστοποίηση με δελτίο τύπου καταγεγραμμένων κατοικιών που φιλοξενούν παράνομα λαθρομετανάστες καθώς και επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομα λαθρομετανάστες.
Για το λόγο αυτό καλούμε όσους έχουν στις κατοικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους λαθρομετανάστες να προβούν στις απαραίτητες ενέργιες για την απομάκρυνση τους αλλιώς θα καταγγελθούν.
Οι πολίτες του κοινοτικού διαμερίσματος Καλυθιών έχουν αποδείξει ότι συντονισμένα και οργανωμένα για το κοινό καλό και συμφέρον, μπορούν να συνεργαστούν και να επιτύχουν τους στόχους τους, (όπως με την περίπτωση των αθιγγάνων για την εγκατάσταση τους στο χωριο).
Ακολουθώντας παραδείγματα όπως των Μαριτσών, της Μέγγαβλης και άλλων περιοχών απ’όλη τη χώρα, μπορούμε και εμείς να επαναφέρουμε τον τόπο μας στα βιοτικά επίπεδα που αρμόζει στους κατοίκους μας, προστατεύοντας τις περιουσίες μας και τον τουρισμό.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ
Ο Ομφαλός, δημοσιεύει το παραπάνω κείμενο, με κάθε επιφύλαξη, αφού περάλαβε με Email, την παραπάνω επιστολή. Σαφώς και στάλθηκε η επιστολή, προς δημοσίευση. Η επιστολή, υπογράφεται από την "Επιτροπή Αγώνα Καλυθιών", χωρίς να ονομάζονται ούτε τα μέλη της επιτροπής, ούτε να προσδιορίζεται κάθε ενέργεια της επιτροπής με σαφήνεια. Κάθε νέα επιστολή με αυτή τη μορφή, ΔΕΝ θα δημοσιεύεται. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις