"Παίρνω το ρόλο του Δαυίδ, αρκεί να επαναληφθεί η ιστορία"


Σκαϊ
Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα για να περάσει στα ημιτελικά η δική τους ομάδα. Για τη Γερμανία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Γνωρίζουμε την αξία της, πόσο καλή και δυνατή είναι. Είναι φαβορί, αλλά όσο κι αν διαρκέσει ο αγώνας θα κυνηγήσουμε ως το τέλος το αποτέλεσμα και πιστεύουμε ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα περάσουμε".
Για το αν πιστεύει ότι μπορεί τώρα να γίνει το... αντίστροφο από το 2004, όταν ένας Γερμανός προπονητής κέρδισε την Πορτογαλία: "Ελπίζω να γίνει, αν και είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί. Σε κάθε περίπτωση εκμεταλλεύομαι ευκαιρία να πω ότι είναι πηγή έμπνευσης για εμάς το 2004 και αυτή η ομάδα με την τεράστια θέληση, διάθεση και αποφασιστικότητα που έδειξε, αν και την είχαν ξεγραμμένη, συνέχισε και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τρόπαιου. Θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο έχοντας αυτούς τους παίκτες ως πηγή έμπνευσης".
Για το αν είναι θυμωμένοι από την κατασκοπεία που γίνεται σε προσωπικά θέματα, όπως ότι ο ίδιος καπνίζει πολύ: "Kαπνίζω πολύ. Μου αρέσει τι να κάνουμε. Όταν δεν μου αρέσει θα το κόψω. Πάντως, δεν μας ενοχλούν καθόλου αυτά τα πράγματα".
Για το αν έχει φέρει στο μυαλό του την εικόνα να είναι στον τελικό: "Δεν υπάρχει κανείς προπονητής που να μην έχει φέρει στο μυαλό του αυτή την εικόνα. Αν δεν έχω αυτό το όνειρο στο μυαλό μου, θα είναι η στιγμή που θα παρατήσω την προπονητική και θα πάω για ψάρεμα ή να κάνω διακοπές".
Για το αν προτίθεται να αλλάξει τακτική σε σχέση με τη Ρωσία: "Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που... καπνίζω. Προσπαθώ να βρω επιλογές και τακτικές κι όταν καπνίζω έχω καλύτερη σκέψη, οπότε να γιατί καπνίζω πολύ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κάτι που έχουμε σκεφτεί. Θέλουμε να μπούμε από την αρχή δυνατά, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να περιορίσουμε τα λάθη, γιατί μόνο έτσι θα αυξήσουμε τις όποιες πιθανότητες για να πάρουμε στο τέλος την πρόκριση. Όλοι κατανοούμε ότι κάθε παιχνίδι τελικός, αφού όποιος χάνει πάει σπίτι του".
Για το αν η διαφορά των δύο ομάδων σε θέματα τεχνικής και φυσικής κατάστασης είναι όντως του Δαυίδ με τον Γολιάθ: "Αν το δούμε από ιστορικής πλευράς, αυτό είναι καλό γιατί τελικά κέρδισε ο Δαυίδ. Κι είναι αλήθεια ότι το μέγεθος Γερμανίας είναι πάρα πολύ μεγάλο. Σε όλες τις διοργανώσεις φτάνει πολύ ψηλά. Πρόκειται για μια πολύ σταθερή ομάδα που βρίσκεται συνέχεια ψηλά. Αναλαμβάνω, πάντως, πρόθυμα το ρόλο του Δαυίδ, αρκεί να επαναληφθεί η ιστορία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις