Οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ, που δικαιώνονται


Υιοθετήθηκαν οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ, όσον αφορά τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να περιληφθούν στο κοινό πρόγραμμα οι εξής δεσμεύσεις:
- Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017
- Αλλαγή του τρόπου εξοικονόμησης πόρων έτσι ώστε να παγώσουν οι σχεδιαζόμενες για τον      Ιούνιο περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να προκύψει διεύρυνση των εσόδων με πάταξη της φοροδιαφυγής και μείωση των δαπανών με καταπολέμηση της σπατάλης.
- Κάθαρση στο Πολιτικό Σύστημα και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, με συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση των 7 σημείων.
- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις πάνω στα εξής σημεία, στα οποία θα επιμείνει η αντιπροσωπεία μας:
- Άρση του νομοθετικού πλαισίου που αφόρα τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
- Αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης χωρίς απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία
Εφ΄ όσον ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία, η ΚΕ αποφάσισε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τρικομματικής στήριξης. Η θέση αυτή βρίσκεται σε αρμονία με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που συμπυκνώνονταν στο κεντρικό μας σύνθημα «Εντολή για λύση».
Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, μιας άφθαρτης δύναμης που δεν ψήφισε τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στην κυβέρνηση και αυξάνει την διαπραγματευτική της δύναμη. Αυτό ακριβώς αυξάνει και τις ευθύνες της.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει με κομματικά στελέχη αλλά με έμπειρα πρόσωπα ευρύτερου κύρους που ενστερνίζονται τις απόψεις της και θα υλοποιήσουν την πολιτική της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις