Για να δούμε...Γερμανία


Γερμανία-Ελλάδα 4-2. Κι ο διαιτητής, σφύριξε τη λήξη του αγώνα. Επιτυχία, μεγάλη επιτυχία, για μια μικρή Χώρα, σαν την Ελλάδα, να φτάνει στους 8 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να βάζει τις βάσεις για παραπάνω επιτυχίες, σ΄ένα μέλλον ποδοσφαιρικά, που της επιτρέπει να ονειρεύεται κι άλλες επιτυχίες. Δεν είναι δύναμη η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο, δεν είναι μεγάλη δύναμη, της επιτρέπεται όμως να προσπαθήσει να γίνει, μιας κι οι επιτυχίες της είναι και συχνές και πάνω απ΄όλα τακτικές, άρα, όχι τυχαίες. Η Ελλάδα λοιπόν και σ΄αυτό το Ευρωπαϊκό, κέρδισε, κέρδισε σεβασμό και συμπάθεια. Μα πάνω απ΄όλα, κέρδισε πάλι, αρκετούς φίλους στο εξωτερικό. Μικροί μεγάλοι χτες, ντυμένοι στα γαλανόλευκα, φώναζαν ρυθμικά Ελλάς, Ελλάς κι έκαναν, το τοπίο να μοιάζει ποδοσφαιρικό. Ο πιτσιρίκος της φωτογραφίας, από ξένη Χώρα, φιλοξενούμενος στο Φαληράκι, φορούσε τη φανέλα του Σαμαρά, σε φόντο τουριστών που κι αυτοί ήταν ντυμένοι στα μπλε.
Αντίθετα η Γερμανία, έκανε αυτό που ήταν ρεαλιστικά αναμενόμενο, να κερδίσει δηλαδή την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο. Η Γερμανία, ανήκει στις 3-4 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, που τα τελευταία 16 χρόνια, δεν έχει κερδίσει τίποτα. Η Γερμανία, σκοπεύει να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό
κι αν δεν το κάνει, θα είναι μια άλλη μεγάλη αποτυχία. Για τη Γερμανία λοιπόν, αυτή η νίκη, δεν ήταν επιτυχία κι αν δεν πάρει το Ευρωπαϊκό, γι αυτούς θα είναι άλλη μια μεγάλη αποτυχία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις