Το "άριστο μείγμα", των 11,5 δις

capital.gr

«Σε δέκα ημέρες το πολύ η κυβέρνηση πρέπει να παραδώσει στους επικεφαλής της τρόικας το πακέτο των 11,5 δις, την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2012 και το μακροοικονομικό σχέδιο μέχρι το 2020. Κι αυτό θα κάνει», δήλωσε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. Παραπέμποντας στην δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, την οποία έκανε έξω από το Μαξίμου – και κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά αφού είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη των τριών αρχηγών.
Από το Μαξίμου τονίζεται με νόημα ότι το σημείο της Υπουργικής δήλωσης «το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη», εκφράζει απολύτως τον Πρωθυπουργό.
Κι αυτό διότι ο κ. Σαμαράς εμμένει -με τη σειρά του- στην άποψη ότι πρώτα πρέπει να δοθεί στην τρόικα το ολοκληρωμένο-επεξεργασμένο σχέδιο των 11,5 δις και μετά να τεθεί θέμα επιμήκυνσης του χρόνου προσαρμογής και επαναδιαπραγμάτευσης δανειακών όρων που βαθαίνουν την ύφεση.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις