Οδός Ερμού 2

  
Πολύ μεγάλη απήχηση, μεγαλύτερη κι από την πρόβλεψη του υπογράφοντα, είχε η ανάγνωση της ανάρτησης, που αφορούσε στην πρόταση του Ομφαλός, για κατασκευή οδού, που θα ενώσει απ΄ευθείας την πλατεία Φαληρακίου, με την πλατεία Καλυθιών. Μια οδός, ένας δρόμος, που θα αλλάξει άρδην, την έννοια της ανάπτυξης κι αξιοποίησης, της ακίνητης περιουσίας.
Μέχρι τώρα μιλάμε για Φαληράκι κι ανάπτυξη, αλλά μιλάμε - κι όλοι το αναγνωρίζουμε - για το μισό Φαληράκι, μιας κι η μεγαλύτερη ανάπτυξη, συντελείται από τους ξενοδόχους, σε μια περιοχή, από την οποία το οικονομικό όφελος των επιχειρηματιών της περιοχής Φαληρακίου, είναι πολύ μικρό.
Με τη δημιουργία της οδού, αλλάζει εντελώς ο ρυμοτομικός χάρτης της περιοχής και στην ουσία, ξαναχτίζεται από την αρχή, όλο το  οικονομικό οικοδόμημα, που αφορά την ευρύτερη περιοχή, που περικλείεται από το χωριό των Καλυθιών και τη λεκάνη του Φαληρακίου. Μέχρι τώρα, επιχειρήσεις που βρίσκονται στο δρόμο Πλάτανος - Καλυθιές, χαρακτηρίζονται ως "περιφερειακές", εξαιτίας ακριβώς, του ότι ο δρόμος, χαρακτηρίζεται  "αγροτικός" και δεν έχει την έννοια του "κεντρικού", ευρισκόμενες πολλές από αυτές, σε άλλη περιοχή, μιας και τα πρακτορεία κατά το δοκούν, εκμεταλεύονται το γεγονός, πως είτε είναι Φαληράκι, είτε είναι Καλυθιές.
Με τη δημιουργία της νέας οδού, όσες περιφερειακές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν στο δρόμο, θα χαρακτηρίζονται σαν κεντρικές, μιας κι ο ίδιος ο δρόμος, θα είναι από μόνος του ο κεντρικότερος και μεγαλύτερος δρόμος του νησιού, με ότι αυτό συνεπάγεται, για τις επιχειρήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις