Ικανοποιημένος ο Πρέσβης

Από Παλμός
Την εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Λάντσμαν, που συνοδευόταν από τη Γενικό Πρόξενο στην Ελλάδα και την πρόξενο στη Ρόδο Ράνια Κοσιώρη, δέχθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιάκος. 
Με άπταιστα ελληνικά, ο πρέσβης δεν έκρυψε τη χαρά του που επισκέπτεται και πάλι τα νησιά μας, ενώ αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι οι αφίξεις των Άγγλων τουριστών κινήθηκαν σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με άλλες αγορές, όπως η Γερμανική, παρά τους αρχικούς φόβους για απώλειες λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης. 
Ο κ. Φ. Χατζηδιάκος απέδωσε την εικόνα αυτή και στα θετικά μηνύματα από πλευράς της Αγγλικής Πρεσβείας, ότι τα νησιά μας αποτελούν έναν ελκυστικό και ασφαλή προορισμό. 
Από την πλευρά του, ο Άγγλος διπλωμάτης τόνισε πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με τον κ. Χατζηδιάκο να κάνει ειδική αναφορά στις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και τη ξεχωριστή φυσιογνωμία του καθενός απ’ αυτά. 
Στη συνέχεια ο βρετανός πρέσβης συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τις αφίξεις και διαμονή των Βρετανών τουριστών στην Ρόδο και ο Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη του στον Ροδιακό Τουρισμό. Επεσήμανε επίσης την ικανοποίησή του για την ποιότητα των ξενοδοχειακών υποδομών του νησιού μας, και για το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αύξηση του 3% των αφίξεων από τη Βρετανία που παρατηρείται σε σχέση με το 2011 και ευχήθηκε για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας βλέποντας αισιόδοξα την όλη κατάσταση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις