Ο πόλεμος στην Τουρκία

Εδώ και μερικές μέρες, Κούρδοι αυτονομιστές του ΡΚΚ, ελέγχουν μια περιοχή στην Τουρκία, ίση σε έκταση, με την Θράκη. Κι αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα, ή ακόμα και σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αυτό, θα ήταν είδηση. Η Τουρκία, κήρυξε την Περιφέρεια Χακάρι, σε στρατιωτικό νόμο, παραδεχόμενη έμμεσα, πως την Περιφέρεια αυτή, δεν την ελέγχει. Τώρα, αρχίζουν και τα ερωτήματα.
Κανένα Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα, δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, δίνοντάς του την ουσία και τη σημασία που χρειάζεται. Ποιος ελέγχει τα μέσα; Πόσο κοστολογούνται; Πόσο κοστίζει μια σιωπή;
Εννοείται πως το ίδιο συμβαίνει και με τα διάσημα Ευρωπαϊκά μέσα. Η Ελλάδα, με την "πολιτική αστάθεια" που είχε στις αρχές του χρόνου, έχασε μια ολόκληρη τουριστική καλοκαιρινή περίοδο, ενώ την ίδια ώρα, ένας πόλεμος στην Τουρκία, δεν συγκινεί κανένα τουριστικό πρακτορείο.
Πως συμβαίνει άραγε αυτό; Πόσο κοστολογείται η σιωπή; Τόσο πλούσια είναι η Τουρκία, να συντηρεί ενεργό στρατό, τόσα χρόνια, να αντιμετωπίζει τόσα εσωτερικά μέτωπα και να μην ανοίγει μύτη; Ποιος πληρώνει το πλακάκι; Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των τουριστών; Το χρήμα φυσικά, το χρήμα, όταν το χειρίζεσαι σωστά. Και που το βρίσκει το χρήμα η Τουρκία; Φυσικά στα δανεικά.
Στα δανεικά στηρίζεται η εύρωστη Τουρκική οικονομία και δεν θέλει και πολύ, οι αριθμοί να ΄ρθούνε τούμπα και να πάρει την κατρακύλα. Κι εμείς, σταθεροί στο δόγμα του "περίμενε", "για μας κυλά ο χρόνος" έχουμε στο τέλος την αίσθηση, πως κάποιος μας προστατεύει, κάποιος μας προφυλάσσει και καταλήγουμε στο γνωστό πια, "Άγιο έχουμε".        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις