Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

protagon.gr
Δεν τίθεται πια θέμα παραμονής ή μη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ξεκαθάρισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίσημη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η Ελλάδα, είναι και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.
Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο που να είναι αποδεκτά από τον Ελληνικό λαό. Όπως και η κ. Μέρκελ έτσι και ο κ. Ολάντ είπε πως περιμένει την έκθεση της Τρόικας, η οποία θα επιβεβαιώσει ότι τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, και τότε υπογράμμισε με νόημα, η Ευρώπη θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε πως κάποιοι ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας μας αλλά όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να παραμείνει στο ευρώ. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία της Ελλάδας αναφερόμενος, όπως και χτες, στο θέμα της ανάπτυξης τονίζοντας πως πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ευρώπη σημαίνει Δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Γι' αυτό οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατούν ζωντανή την ελπίδα, όρθια την Δημοκρατία και ακέραιη αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή, υπογράμμισε στο τέλος της δήλωσης του επαναλαμβάνοντας πως ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να ζει με δανεικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις