Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. : Το υπουργείο Παιδείας …σε υγειονομική ζώνη!

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012
Το Υπουργείο Παιδείας …σε υγειονομική ζώνη!
Σήμερα, 31 Αυγούστου, στην κινητοποίηση των αδιόριστων εκπαιδευτικών ο Υπουργός Παιδείαςμας υποδέχτηκε με κλειστές τις πόρτες και την κλούβα των ΜΑΤ στην είσοδο. Ο Υπουργός της Τρόικας εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προσπερνά τους ήπιους επικοινωνιακούς τόνους και ανοίγει τα χαρτιά του. Αδιαλλαξία και αποκλεισμός. Δεν δέχτηκε να συναντήσει την Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών , το Συντονιστικό των Ωρομισθίων ούτε καν μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που παρευρίσκονταν στην κινητοποίηση!
Η κυβέρνηση των μηδενικών διορισμών, των απολύσεων, του σαρώματος των μισθών και του κράτους πρόνοιας έδειξε και σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Ο μονόδρομος της απαρέγκλιτης εφαρμογής των οδηγιών της τρόικας και της Ε.Ε. επιφυλάσσει αδιαλλαξία και αστυνομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.
Η απουσία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ) καθώς και η άρνησή της να στηρίξει την κινητοποίηση, διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να γυρίζει την πλάτη στην αγωνία για εργασία χιλιάδων αδιόριστων συναδέλφων μας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του Γ.Κ.Π., άμεσος διπλασιασμός των χρηματοδοτήσεων των σχολείων για τις λειτουργικές τους δαπάνες.
Όχι στην ελαστική εργασία. Κάλυψη όλων των αναγκών, πραγματικών και λειτουργικών, με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, μαζικοί διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου. Μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Κατάργηση της ωρομισθίας, του αναπληρωτή, του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και του αναπληρωτή ΕΣΠΑ.
Κατάργηση του ν. 3848

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις