Η επόμενη μέρα

Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς το πάρκο των ελαφιών, όπου δύο ελάφια βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περίπου 3 χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα, την ίδια ώρα που άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 6 χιλιάδες στρέμματα καμένης δασικής έκτασης. 
Σημειώνεται πως όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια ενός εμπρηστή, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένα αυτοκίνητο μάρκας fiat punto εντοπίστηκε να κινείται με ιλλιγιώδη ταχύτητα στην περιοχή, λίγο μετά αφού ξέσπασε η φωτιά. 
Τα μηνύματα πάντως σήμερα το πρωί είναι κάπως αισιόδοξα, αφού οι άνεμοι έχουν κοπάσει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται, ενώ όπως δήλωσε ο υποδιοικητής της ΠΥΡ κ. Τζιτζικάς, η φωτιά θα πρέπει σήμερα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. «Δυστυχώς καταστράφηκε ένα υπέροχο δάσος και το πάρκο ελαφιών. Έχουμε μια ανυπολόγιστη ζημιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως τα αποκαΐδια και τα ζώα μετέφεραν τη φωτιά και σε άλλα μέτωπα. 
Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως από εδώ και πέρα θα πρέπει γρήγορα να εκπονηθεί νέα μελέτη για να αποκατασταθεί το πάρκο ελαφιών, ενώ θα δοθούν από το φυτώριο της περιφέρειας φυτά και δενδρύλλια για την τεχνητή αναγέννηση της περιοχής. Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα που πρέπει να εκτελεστούν για να αποφευχθούν κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα. 
Για μια τεράστια οικολογική καταστροφή έκανε λόγο με δηλώσεις του ο προϊστάμενος του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου Ηλίας Αργύρης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σορωνής Γιάννης Μαρίνος μίλησε για μια βιβλική καταστροφή.
Από Παλμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις