Συνελήφθη ο εμπρηστής! Κατάγεται από το Παραδείσι-Oμολόγησε 10 εμπρησμούς!

ifmedia.gr
Κατάγεται από το Παραδείσι, εργάζεται σε βενζινάδικο, ομολόγησε και υποστηρίζει ότι είναι άρρωστος. Δεν έχει σχέση με την Εταιπρόφυκα
Συνελήφθη ο επικίνδυνος εμπρηστής, ο οποίος κρατείται και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να του απαγγελθούν ποινικές διώξεις.
Πρόκειται για 39χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από το Παραδείσι ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., όπως διέρρευσε αρχικά. Ο δράστης ομολόγησε 10 εμπρησμούς δασών και μεταξύ αυτών τους τελευταίους σε Φάνες και Δαματριά.
Αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου συνέλαβαν τον 39χρονο μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποιώντας πληροφορίες μαρτύρων. Με βάση τις πληροφορίες που είχαν έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση τον δράστη και τον συνέλαβαν προχθές το βράδυ. Πρέπει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη υπόθεση εμπρησμών που εξιχνιάζεται από τις διωκτικές αρχές του νησιού μας. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε περίπτωση που δεν συλλαμβανόταν ο δράστης θα συνέχιζε τους εμπρησμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και αποδέχθηκε χωρίς να φέρει καμία αντίσταση όλες του τις πράξεις, ενώ φέρεται να παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα και να ζήτησε βοήθεια.
Συγκεκριμένα, ο δράστης φέρεται να υποστηρίζει ότι ξεκίνησε τους εμπρησμούς από την ηλικία των 13 ετών, όταν ακόμη έμενε με την οικογένειά του στη Γερμανία. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο εμπρηστής, έβαζε πάντα φωτιά με τον ίδιο τρόπο, καίγοντας δηλαδή ξερόχορτα με αναπτήρα.
Από το 2000 μέχρι και σήμερα ο 39χρονος έχει διαπράξει συνολικά 10 εμπρησμούς δασών στην Αρχίπολη, στην Ελεούσα, στο Παραδείσι, στη Λαχανιά στη Δαματριά και στις Φάνες.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει πολλές και σοβαρές κατηγορίες και ήδη έχει σταλεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος τη μελετά, προκειμένου να καταλήξει στις ποινικές διώξεις που θα ασκηθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις