ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Περισσότερες από 600.000 γυναίκες ,στην πλειοψηφία τους νέες, πεθαίνουν κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο από επιπλοκές κατά τη διάρκεια , την έκτρωση η τον τοκετό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης! 
Μάλιστα οι μισές απ αυτές τις γυναίκες, δηλαδή 300.000 , θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν γνώριζαν για τους τρόπους αντισύλληψης η έπαιρναν μέτρα αντισύλληψης. 
«Δυστυχώς ο «φόρος»- σε γυναικείες ζωές - που πληρώνει κάθε χρόνο η ανθρωπότητα για την εποχή μας είναι απίστευτα πολύ μεγάλος» αναφέρει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας κ Στέφανος Χανδακάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αντισύλληψης (Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου). 
Σύμφωνα με τον Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Αθήνας η κατάσταση θα πρέπει να ανατραπεί «Δεν είναι δυνατόν , τονίζει ο κ Χανδακάς, στην εποχή της πληροφορικής και της αστραπιαίας εξάπλωσης των μέσων επικοινωνίας εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας να αγνοούν τι είναι η αντισύλληψη». 
Στοιχεία του ΟΗΕ, δείχνουν πως 75.000.000 κυήσεις παγκοσμίως είναι ανεπιθύμητες κάθε χρόνο και από αυτές, τα 45.000.000 καταλήγουν σε άμβλωση και περίπου 20.000.000 από αυτές γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες. 
Τουλάχιστον 600 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ενώ οι μισοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχαν διαθέσιμες και επαρκείς υπηρεσίες με μέσα αντισύλληψης. 
Στη χώρα μας, παρά το γεγονός της νομιμοποίησης των εκτρώσεων και της συχνότερης χρησιμοποίησης προφυλακτικού από το φόβο του AIDS, ο αριθμός των εκτρώσεων παραμένει πολύ υψηλός και εκτιμάται σε 150.000 κάθε χρόνο και αυτό είναι συνέπεια της άγνοιας που έχουν χιλιάδες γυναίκες για την αντισύλληψη, η της μη λήψης μέτρων.
cosmos επικοινωνία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις