ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Δόθηκε η λύση για την παιδεία στα Δωδεκάνησα. Πονάει δόντι … κόβει κεφάλι».

Δήλωση της Μίκας Ιατρίδη, για την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει οργανικές θέσεις στα σχολεία της Δωδεκανήσου.
«Τον περασμένο Νοέμβριο, είχα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τα εκπαιδευτικά κενά στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και το Υπουργείο είχε απαντήσει, ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα.
Την ίδια περίοδο, οι συμπατριώτες μου Δωδεκανήσιοι βουλευτές, που στηρίζουν την κυβέρνηση, είχαν κάνει τις δικές τους παρεμβάσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να δοθεί λύση και να καλυφθούν τα κενά.
Αλλά, τελικά, το Υπουργείο ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και κατέληξε στη … μνημειώδη λύση της κατάργησης οργανικών θέσεων, ούτως ώστε να μην τίθεται καν θέμα εκπαιδευτικών κενών.
Πράγματι, είναι εκπληκτική η απόφαση αυτή. Πονάει δόντι … κόβει κεφάλι.
Είναι προφανές, ότι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι σημαίνει πολυνησιακή ακριτική Ελλάδα, τι σημαίνει να περικλείεσαι από τη θάλασσα.
Αποδεικνύουν όμως, ότι το σχέδιο τους για την ερήμωση του Αιγαίου, συνεχίζεται μεθοδικά.
Έτσι εξηγείται, άλλωστε, και η πίεση της Τρόικας να μειωθούν οι πιστώσεις για τις άγονες γραμμές στο μισό.
Ξέρουν και παραδέχονται ότι, με την πολιτική τους, σε λίγο, δεν θα υπάρχει καθόλου μεταφορικό έργο, γιατί κανείς νέος άνθρωπος με οικογένεια, που θα θέλει να παραμείνει στον τόπο του, δεν θα μπορεί.
Για αυτούς, τα συμφέροντα των δανειστών είναι πολύ πιο σημαντικά, από τα συμφέροντα των νησιωτών.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις