Μερική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014


Για πρώτη φορά στα χρόνια του μνημονίου μια Ελληνική κυβέρνηση τα πήγε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν ξεπερνώντας τους στόχους του μνημονίου, ανέφερε ανώτερο κοινοτικό στέλεχος κατά την παρουσίαση του αναθεωρημένου μνημονίου και της έκθεσης προόδου της Κομισιόν που το συνοδεύει. Η ίδια πηγή εκτίμηση ότι είναι εφικτή η μερική επάνοδος στις αγορές το 2014, ωστόσο χαρακτήρισε δύσκολη την ολική επαναφορά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης, η οποία όμως δεν θα αποφασιστεί τώρα.
Επίσης, ερωτηθείσα για τα σενάρια περί μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, η ίδια πηγή ανέφερε ότι είναι μακρύς ο δρόμος έως ότου μπορούν να γίνουν μειώσεις φόρων. "Ομολογώ ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", είπε, λέγοντας ότι έχει δει σχετικά δημοσιεύματα και πρόσθεσε "Πρέπει να λέμε την αλήθεια".
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τον Ιούνιο εάν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδας, θέτοντας όμως και ένα δίλημμα: εάν υπάρχει περιθώριο ή κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα το χρησιμοποιήσει για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή για άλλα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και της ανεργίας των νέων.
Η ίδια πηγή προανήγγειλε νέα μέτρα στο λιανεμπόριο, με παρεμβάσεις στο καθεστώς που ισχύει κατά την περίοδο των εκπτώσεων, στην ευελιξία του ωραρίου και στην ελάφρυνση των περιορισμών για τους εμπόρους τις Κυριακές.
capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις