Η στατιστική αξιολόγηση του Μιχάλη Μανιά

Η τελική αξιολόγηση των πρωταθλητών
1) Μανιάς 6,346
Σύνολο βαθμών: 247,5 (αγωνίστηκε σε 39 ματς και αξιολογήθηκε σε 39)
Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν ο κορυφαίος «κυανόλευκος» της σεζόν 2012-13. Ο 23χρονος επιθετικός υπήρξε η αποκάλυψη της χρονιάς (αν και, «μεταξύ μας», για όσους διαθέτουν μνήμη, γράφαμε από τα 3-5 Πηγάδια στην προετοιμασία πως ο «μικρός» το… έχει).
Ήρθε άσημος και επί της ουσίας ως «βοηθητικός», ξεκίνησε για backup του Καραμαλίκη και αποδείχθηκε λίρα εκατό! Αρχικά έμπαινε αλλαγή και «απαντούσε» με γκολ, ώσπου έγινε βασικός και αναντικατάστατος με το σπαθί του. Έχει στοιχεία σύγχρονου σέντερ φορ, δεν φοβάται να μπει κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή, παίρνει πρωτοβουλίες, δεν περιμένει το γέμισμα και, το κυριότερο για σέντερ φορ (αν και αγωνίστηκε σε πολλά ματς και ως πλάγιος επιθετικός στην αριστερή πτέρυγα), έχει το γκολ.
Εξάλλου, με 18 τέρματα, δεν ήταν απλά ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας στη Β’ Εθνική «Ελαφράς Ταξιαρχίας», αλλά και όλης της κατηγορίας, ενώ οι 39 συμμετοχές αποτελούν ρεκόρ (δεν αγωνίστηκε μόνο σε ένα ματς). Έτσι, πιστοποίησε το παρατσούκλι που του έβγαλαν οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια της Ριζούπολης, καθώς το «άγιο παιδί», όπως τον αποκαλούσαν, αποτέλεσε τον πιο δυνατό κρίκο για την επιστροφή του Απόλλωνα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Πέρα από τον υψηλότερο μέσο όρο απόδοσης έναντι όλων των παικτών με 6,346, που χαρακτηρίζει μια πολύ καλή σεζόν για τον Μανιά, αναδείχθηκε και σε 4 αγωνιστικές MVP.
A sports

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις