Ηλιοβασιλέματα, που πρέπει να δεις

Το CNN ταξίδεψε ανά τον κόσμο και παρουσιάζει ένα φωτορεπορτάζ με 12 τοποθεσίες που θα δεις -και θα απαθανατίσεις- εξαίσια ηλιοβασιλέματα. Ναι, υπάρχει και μια Ελληνική τοποθεσία...
Έτσι, λοιπόν, έλαβον: Στην πρώτη θέση της λίστας κατά το CNN υπάρχει η γέφυρα Γιου Μπέιν στη Μιανμάρ, κατά την οποία ο ήλιος κάνει κατάδυση στη λίμνη Τονγκθαμάν.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ηλιοβασίλεμα στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα, στην Κένυα, με την πιο «κόκκινη» σαβάνα που έχεις δει ποτέ. Να πας στο χρονικό διάστημα από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο, για να μην έχεις ανεπιθύμητες συναντήσεις με την άγρια πανίδα της περιοχής. Roarrrr.
Οι βράχοι Ουλούρου και Κάτα Τγιούτα στη βόρεια Αυστραλία, στην τρίτη θέση, υπέχουν τον ρόλο χαμαιλέοντα και αλλάζουν χρώματα όπως σκάει ο φευγάτος ήλιος επάνω τους.
Και την πεντάδα κλείνουν, στη θέση 4, τα σάνσετς στην Ατσιτρέτσα της Σικελίας και το αντίστοιχο, νούμερο 5, στο Γκραν Κάνιον.
Στην ένατη θέση δεσπόζει το ηλιοβασίλεμα της Οίας στη Σαντορίνη. Η εξήγηση, σύμφωνα με το CNN, «απλή»: Πορώδες ηφαιστειακό πέτρωμα, λευκά και μπλε σπίτια, κρυστάλλινο Αιγαίο, συνθέτουν το φόντο για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο, στο οποίο συρρέει κόσμος για να το θαυμάσει.
Ευτυχώς, δεν ανέφεραν πουθενά στο κείμενο ότι υπάρχουν πολλοί -βασικά τουρίστες- που... χειροκροτούν όταν βλέπουν το χάσιμο του ήλιου, σε μια αξεπέραστη κίνηση γραφικότητας που συναγωνίζεται της Οίας τα στενά.
Αλήθεια, πού έχετε δει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα;
protagon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις