Σε ιδιώτες η καθαριότητα του νησιού

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του Δήμου με την Κοινοπραξία των Εταιριών που θα αναλάβουν το 30% της καθαριότητας του νησιού της Ρόδου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια καθώς, αυτή, εγκρίθηκε από τον Επίτροπο και οι εκπρόσωποί τους μετέβησαν χθες στο Δημαρχείο προκειμένου να διευθετηθούν κάποια ζητήματα και από την ερχόμενη εβδομάδα πιάνουν δουλειά.
Όπως δήλωσε, χθες, ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, η σύμβαση είναι σχεδόν έτοιμη και θα υπογραφεί σήμερα (σ.σ. υπήρχε μία περίπτωση και χθες) ενώ έχουν βγει οι εγγυητικές επιστολές. Όπως εξήγησε, επειδή υπήρχε μία καθυστέρηση, αντί την 1η Ιουλίου που υπολόγιζαν αρχικά, οι ιδιώτες, τελικά, θα πιάσουν δουλειά την 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και υπολογίζουν να μειωθεί το ποσό της δουλειάς που δεν θα γίνει ώστε να είναι ξεκάθαρη η σύμβαση.
Όπως είπε, έγινε συνεννόηση με τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εδώ και η δική του η γνώμη, που είναι και η σωστή, έγκειται στο ότι, αυτό, θα ξεκαθαριστεί μέσα από τη σύμβαση, να αφαιρεθεί, δηλαδή, το ποσό του χρόνου που δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση.
Χθες, μετέβη για λίγο στο Δημαρχείο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Περδίκης ο οποίος είχε μία ολιγόλεπτη συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας.
Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της μίας εκ των δύο Εταιριών, της HELLAS, κ. Σάκης Ανδριανόπουλος, η σύμβαση εγκρίθηκε από τον Επίτροπο, ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες, αρχές Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν.
Σημειώνεται ότι, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, θα απασχολούνται από τους ιδιώτες περίπου 120 άτομα για την καθαριότητα στις περιοχές που περιλαμβάνονται στη σύμβαση και τη χειμερινή 70 άτομα. Επίσης, θα διαθέσουν, συνολικά, γύρω στα 30-35 οχήματα. 
«Είναι, στην ουσία, συνέχεια του έργου που “τρέχουμε” και οι δύο Εταιρίες όλο αυτό το διάστημα αλλά σε πιο οργανωμένη βάση, και σε επίπεδο σύμβασης και σε επίπεδο δουλειάς.
Ήδη, τόσα χρόνια δουλεύουμε εδώ, πιστεύω με άριστα αποτελέσματα, έχουμε άριστη συνεργασία με το Δήμο και η προσπάθειά μας θα είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο της καθαριότητας ώστε να δείχνει μία πάρα πολύ καλή εικόνα», δήλωσε, ακόμη, ο κ. Ανδριανόπουλος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, βάσει της σύμβασης, η Εταιρία αναλαμβάνει στο 30% του νησιού, την αποκομιδή, τη σάρωση, την οδοσάρωση και το πλύσιμο κάδων, έργο ύψους 8 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις