Στις 3 Νοεμβρίου πέφτει η αυλαία της σαιζόν για τη Ρόδο

Aντίστροφα μετρά πλέον η φετινή τουριστική σεζόν για το νησί της Ρόδου, η αυλαία της οποίας αναμένεται να πέσει στις 3 Νοεμβρίου. Οι Ρώσοι και οι Γερμανοί τουρίστες που θα αναχωρήσουν με τις τελευταίες πτήσεις τσάρτερ που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Νοεμβρίου ρίχνουν την αυλαία μιας ομολογουμένως «χρυσής» χρονιάς για τον τουρισμό της Ρόδου.
Το θετικό πάντως είναι πως φέτος η τουριστική σεζόν παρατάθηκε τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα σε σχέση με πέρυσι και τέθηκαν οι βάσεις προκειμένου του χρόνου να επιμηκυνθεί ακόμη περισσότερο.
Ήδη από σήμερα κάποιες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες θα βάλουν «λουκέτο» για φέτος και μέχρι τις 5 Νοεμβρίου εκτιμάται πως θα κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία του νησιού με εξαίρεση βέβαια όσα παραμένουν ανοικτά και την χειμερινή περίοδο. Επίσης και η κίνηση των αεροσκαφών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες.
Η τουριστική κίνηση στο νησί με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία των αφίξεων του αεροδρομίου «Διαγόρας» καταρρίπτει κάθε προηγούμενο χρόνο και όπως αναμένεται η σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο της τάξεως του 10%-11% σε σχέση με το 2012.
Με βάση τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού φέτος οι αφίξεις ξένων τουριστών θα ξεπεράσουν στο σύνολο τους το 1.800.000 έναντι 1.606.933 το 2012 και 1.735.164 το 2011 που επίσης ήταν μια καλή χρονιά για τον ροδιακό τουρισμό.
Κίνηση καλοκαιριού και το φθινόπωρο
Η Ρόδος φέτος στάθηκε τυχερή. Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα αυτή έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ροδιακό τουρισμό.
Το νησί κατάφερε και κέρδισε ένα μέρος των τουριστών που ακύρωσαν τα πακέτα των διακοπών τους στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος να εξελιχθούν θετικά για το ροδιακό τουρισμό.
Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προβλέψεις για τους πρώτους δύο μήνες του φθινοπώρου ήταν αρνητικές, εντούτοις τα γεγονότα της Αιγύπτου άλλαξαν το κλίμα που επικρατούσε με αποτέλεσμα, να αυξηθούν κατακόρυφα οι κρατήσεις τουριστών για το νησί.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος είπε τα εξής:
«Η φετινή χρονιά εξελίχθηκε θετικά για τον τουρισμό του νησιού, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αφού πέρα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι φορείς και η κυβέρνηση, η Ρόδος όπως και άλλες περιοχές της χώρας ευνοήθηκαν από την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο.
Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της .τουριστικής περιόδου που είναι πλέον εφικτό μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΤUI και την δέσμευση του ότι από το 2014 θα διακινεί τουρίστες στην Ελλάδα και τη χειμερινή περίοδο»
Γραφίδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις