Ξεκίνησαν και στη Ρόδο δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων

Συνεργεία που αποτελούνται από εφοριακό, Δικαστικό Επιμελητή, αστυνομικό και... φορτηγατζή έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την επιχείρηση “κατάσχεση” σε βάρος επιχειρηματιών που έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο. Οι παθόντες περιγράφουν απείρου κάλλους καταστάσεις, με συνεργεία να μπουκάρουν στο μαγαζί τους, να τους βγάζουν έξω και να αρπάζουν από τα ταμεία τα χρήματα που υπάρχουν εκείνη την ώρα και ότι άλλο θελήσουν.
Το πιο σκληρό και κοινωνικά ανάλγητο πρόσωπό της δείχνει η κυβέρνηση, με “μπροστάρη¨ το Υπουργείο Οικονομικών, στην προσπάθειά του να εισπράξει ότι περισσότερο μπορεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ήδη έχουν γονατίσει οικονομικά υπό το βάρος της πολυετούς ύφεσης.
Σε μια προσπάθεια εκβιασμού των οφειλετών του δημοσίου, αλλά χωρίς να διακινδυνεύουν και το πολιτικό κόστος που ενέχει ο πλειστηριασμός ακινήτων, προχωρούν αδιακρίτως σε κατασχέσεις – δεσμεύσεις όχι μόνο των καταθέσεων, αλλά και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων.
Πρακτικά, για τους οφειλέτες του δημοσίου, η παραπάνω διαδικασία σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύει τα ακίνητά τους με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι ιδιοκτήτες τους, ούτε να πουλήσουν, ούτε να τα μεταβιβάσουν λ.χ. στα παιδιά τους, ούτε καν την υψηλή κυριότητα, ούτε να τα υποθηκεύσουν κ.ο.κ.
Η πρακτική αυτή μάλιστα άρχισε εσχάτως να εφαρμόζεται και στη Ρόδο, όπως αποκάλυψε ο γνωστός δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής με βάση υποθέσεις που έχει αναλάβει να διαχειριστεί.
Συνεργεία «μπουκάρουν» και αρπάζουν ότι βρουν
Παράλληλα, με βάση τις καταγγελίες παθόντων, σοκάρει ο τρόπος με τον οποίον γίνεται η επιχείρηση “κατάσχεση” σε βάρος επιχειρηματιών που έχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο, ασχέτως δε αν το δημόσιο χρωστά κι αυτό με τη σειρά τους στους ίδιους τους οποίους στρέφεται κατ΄ αυτόν τον αντισυνταγματικό– κατά το ΣτΕ – τρόπο.
Οι ίδιοι οι παθόντες περιγράφουν απείρου κάλλους καταστάσεις, με συνεργεία να μπουκάρουν στο μαγαζί τους, να τους βγάζουν έξω και να αρπάζουν από τα ταμεία τα χρήματα που υπάρχουν εκείνη την ώρα και ότι άλλο θελήσουν.
Τα συνεργεία που αποτελούνται από εφοριακό, Δικαστικό Επιμελητή, αστυνομικό και... φορτηγατζή!
Αλγεινή εικόνα, που μεταφέρθηκε από «θύματα» επιχειρηματίες, με άναυδους και τους ίδιους τους καταστηματάρχες αλλά και άφωνους τους πελάτες των καταστημάτων μπροστά στο μοναδικό αυτό θέαμα…
Το e-mail του τρόμου
Στην ουσία πρόκειται για την εφαρμογή εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, βεβαιωμένες μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Πρόκειται για περιπτώσεις Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν ανταποκριθεί στην εξόφληση:
-Της πρώτης ή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος
-Της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ του 2011
-Της δεύτερης δόσης του ΦΑΠ του 2012
-Της δόσης της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Το υπουργείο οικονομικών μάλιστα τους τρομοκρατεί και με e-mails με τα οποία τους καλεί να εξοφλήσουν εντός 15 ημερών της οφειλή τους, διαφορετικά οι έφοροι θα προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Το e-mail αναφέρει τα εξής:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.
Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet Προσωποποιημένη Πληροφόρηση και στη συνέχεια Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση».
Στο «υστερόγραφο» της επιστολής έρχεται και η απειλή των κατασχέσεων:
«Προσοχή: Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».
Ολόκληρο το άρθρο στη γραφίδα, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις