Η φωτογραφία της ημέρας

Υπάρχει άραγε, καλύτερο θέμα φωτογραφίας απ' αυτό;
Δείτε το βλέμα του μικρού, τα λέει όλα!
Πολιτισμός, πολιτισμός. 
Ίσως αυτός, μας βγάλει από την κρίση, ευαγγελίζονται πολλοί.
Ξεχνούν όμως, στη δομημένη κοινωνία μας, πως κινητήριος δύναμη και στον πολιτισμό, είναι το χρήμα. Δεν υπάρχει σήμερα, παραγωγή πολιτισμού, χωρίς το χρήμα. 
Ακόμα κι ο πολιτισμός, είναι για τους πλουσίους.
Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, άστα, είναι πιασμένα. 
Ακόμα και για τη μικρή μας κοινωνία, σήμερα, για να παράξεις πολιτισμό, θα πρέπει να είσαι απόλυτα εξαρτώμενος από πολιτικούς, που έχουν τον τρόπο τους να βρίσκουν πάντα το χρήμα, λεφτά υπάρχουν άλλωστε, μην τα ξαναλέμε, να εισπράττεις με το έτσι θέλω, συνδρομές από τους γονείς, ή, να ζητιανεύεις 5 -10 μόνιμους χρηματοδότες, πιστέψτε με, δεν είναι παραπάνω, που μετά από λίγο κι αυτούς τους ντρέπεσαι.
Έεε ότι πολιτισμό κι αν παράξεις, πάνω σ' αυτές τις δομές, θα είναι εφήμερος. 
Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο και πάντα, καταλήγει στην αποτυχία. 
Στη μικρή μας κοινωνία, κάτι γίνεται, κάτι καλό γίνεται. Όλοι θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται, μα για να γίνει αυτό, πρέπει ν' αλλάξουμε όλοι εμείς, μυαλά. Να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να βρούμε τρόπους, μόνιμης χρηματοδότησης. Κι αν δεν τους βρούμε, να γίνουμε ΟΛΟΙ  ΕΜΕΙΣ  χρηματοδότες πολιτισμού. Για να μπορούμε να λέμε, είμαι κι εγώ εκεί, στη Φιλαρμονική, στο Φάρο, στην Τερψιχόρη, στο Σταυρό και στον Απόλλων. Κι αυτό το δώσε, να γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, για να λέμε, είμαι περήφανος και να ξέρουμε γιατί. Για να μπορούμε κι εμείς, να δούμε στα μάτια αύριο μεθαύριο, τον μικρό, όπως μας βλέπει κι αυτός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις