Έρχεται πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τη γραφειοκρατία – Στο στόχαστρο 1.800 νόμοι

Με ένα νομοσχέδιο-σκούπα που αναμένεται να κατατεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φιλοδοξεί στη δραστική αναδόμηση του κράτος με στόχο... την ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων από περιττά βάρη που δυσχεραίνουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την Ημερησία το νομοσχέδιο θα «πατάει» πάνω στις 13 εκθέσεις του ΟΟΣΑ οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιανουαρίου και περιλαμβάνουν προτάσεις για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών, το αρμόδιο υπουργείο θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από συνεργασία με αρμόδιους φορείς της ελληνικής διοίκησης και με τους κοινωνικούς εταίρους.
Το πολυνομοσχέδιο θα φέρει τις υπογραφές σχεδόν του συνόλου των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αφού οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που οδεύουν προς κατάργηση αφορούν το σύνολο της οικονομικής ζωής της χώρας ενώ με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται τα εξαιρετικά χρονοβόρα χωριστά Προεδρικά Διατάγματα που θα χρειάζονταν υπό άλλες συνθήκες.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία φθάνει στο τέλος της, αποτελεί μια πολύμηνη και εξαιρετικά λεπτομερή διαδικασία χαρτογράφησης των διοικητικών βαρών με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι Έλληνες πολίτες και επιχειρηματίες. Άλλωστε, αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι η υφιστάμενη νομοθεσία, που θεωρητικά υπάρχει για να προστατεύει το δημόσιο, επί της ουσίας καταστρατηγείται και λειτουργεί ως αντικίνητρο επιχειρηματικής δραστηριότητας και προσέλκυσης επενδύσεων.
koolnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις