«Δότες ζωής» 160 Ροδίτες σε ένα μόλις λεπτό Πηγή : «Δότες ζωής» 160 Ροδίτες σε ένα μόλις λεπτό

Τη στήριξή της σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτή της μεταμόσχευσης μυελού των οστών έδειξε για μια ακόμη φορά η κοινωνία της Ρόδου κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ρόδου από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο «Ροδαυγή» σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, την Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Περίπου 160 συμπολίτες μας αφιέρωσαν ένα λεπτό από το χρόνο τους προκειμένου να γίνουν δότες μυελού των οστών συμμετέχοντας ενεργά στο κάλεσμα του συλλόγου «Ροδαυγή» που θέλησε λόγω της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.
Έτσι λοιπόν από τις 9 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα κόσμος όλων των ηλικιών έσπευσε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ρόδου ούτως ώστε να γίνει δότης μυελού των οστών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πάρα πολλοί ήταν και αυτοί που τελικά δεν κατάφεραν να γίνουν δότες λόγω ορίου ηλικίας.
Μιλώντας στη «Ρ» η πρόεδρος του Συλλόγου «Ροδαυγή» κ. Κατερίνα Παπαχατζή, ανέφερε πως το γεγονός ότι το όριο ηλικίας έχει κατέβει μια δεκαετία σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οφείλεται στην πτώση των υποψηφίων εθελοντών, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά της προηγούμενης φοράς που πραγματοποιήθηκε παρόμοια εκδήλωση, το 30% των δοτών ήταν 45-50 ετών.
Η κ. Παπαχατζή αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα περίπου χρόνο, όπου περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας είχαν γίνει δότες μυελού των οστών, σε μια προσπάθεια μάλιστα να βοηθηθεί ένας 8χρονος συμπολίτης μας που έχριζε μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
«Τότε είχαμε και το κίνητρο με το 8χρονο παιδί σήμερα πιο συνειδητοποιημένος ο κόσμος, αυτός που θέλει πραγματικά να γίνει δότης, όχι ότι τότε δεν ήταν, απλά υπήρχε και το κίνητρο» ανέφερε η κ. Παπαχατζή μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας τον κόσμο που έδωσε το παρόν και στήριξε την προσπάθεια του συλλόγου.
Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως στη χθεσινή εκδήλωση, περίπου 60 εθελοντές παραβρέθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, η οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού Κρεμαστής, ο Σύλλογος Παναγιάς Ελεημονήτριας και μαθητές του 2ου Γυμνάσιου Ρόδου βοήθησαν στο έργο του Συλλόγου «Ροδαυγή».
Μάλιστα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου, μοίρασαν φυλλάδια του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ενώ μάλιστα η κοινωνική υπηρεσία και οι γιατροί απαντούσαν σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη γενική γραμματέα του Συλλόγου «Ροδαυγή» και κοινωνική λειτουργό κ. Μαίρη Χατζηαντωνίου για θέματα που αφορούν τους δότες μυελού των οστών, ενώ φάνηκαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι γύρω από το θέμα του καρκίνου.
«Αισιοδοξούμε από 3.500 δότες, το 2014 να τους φτάσουμε στους 5.000 και να σωθούν και άλλες ζωές» ανέφερε η κ. Παπαχατζή μιλώντας στη «Ρ», ενώ σε σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνανθρώπους μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έσπευσαν να γίνουν ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, προσθέτοντας στο δυναμικό μας 160 επιπλέον δείγματα, ανεβάζοντας μας συνολικά στους 3700 δότες.
Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας, αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού Κρεμαστής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγιά Ελεημονήτρια, το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου για την ιδιαίτερη στήριξη που μας παρείχαν. Στις 4 Φεβρουαρίου «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», μία τόσο ιδιαίτερη ημέρα αποδείξαμε πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!!!»
rodiaki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις