Eφιάλτης το κυκλοφοριακό για τα τουριστικά λεωφορεία

Τεράστια προβλήματα θα δημιουργήσουν στην κίνηση των πούλμαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν σύντομα στην πόλη της Ρόδου.
Τα μέλη του σωματείου των οδηγών που απασχολούνται στα τουριστικά λεωφορεία εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν θα λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των τουριστών όσο και των διερχόμενων οδηγών.
Οι ενστάσεις τους αυτές παρά το γεγονός ότι τέθηκαν στους αρμόδιους φαίνεται ότι δε λήφθηκαν υπόψη, καθώς τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν χωρίς καμία αλλαγή. Πάντως οι αρμόδιοι του δήμου επιφυλάχθηκαν σε ότι αφορά τις επισημάνσεις του σωματείου, και οι όποιες τροποποιήσεις θα γίνουν μετά την εφαρμογή των μέτρων. Μέλη της διοίκησης του σωματείου με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Μανιά, συζήτησαν χτες το θέμα τόσο με τον περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη όσο και με το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά, επισημαίνοντας ότι το καλοκαίρι θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.
«Αντί να φροντίσουμε να βγάλουμε τα οχήματα έξω από την πόλη, κάνουμε το αντίθετο» δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου που τόνισε ότι θα γίνουν μονοδρομήσεις σε κεντρικούς δρόμους και παράλληλα διπλής κατεύθυνσης δρόμοι που αποδεδειγμένα θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία εντός της πόλης. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την οδό Παπαλουκά η οποία πλέον θα γίνει κάθοδος δηλαδή έξοδος από την πόλη, καθώς επίσης και το δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Σεβαλιέ ο οποίος θα γίνει διπλής κατεύθυνσης.
Είναι δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα από το υπάρχον αφού τα πούλμαν θα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν τους πελάτες των γύρω ξενοδοχείων. Λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης για την επιβίβαση και αποβίβαση των τουριστών οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχήματος θα πολλαπλασιαστούν ενώ πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στις εκδρομές που πραγματοποιούνται εντός πόλης. Επισκέπτες με τις βαλίτσες τους θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα ξενοδοχεία τους.
ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα, είναι και αυτό της βλάστησης στους δρόμους, η οποία τους έχει κυριολεκτικά πνίξει. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων αλλά κυρίως της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας, καλαμιές και διάφοροι θάμνοι έχουν επεκταθεί επικίνδυνα καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της λωρίδας του δρόμου, μειώνοντας την ορατότητα. Τέτοια σημεία είναι για παράδειγμα ο δρόμος Τσαΐρι-αεροδρόμιο, και ο δρόμος από Καλαβάρδα προς Αρχαία Κάμειρο, περιοχές πολυσύχναστες και τουριστικές, οι οποίες κοντεύουν να γίνουν αδιαπέραστες από τους πυκνούς θάμνους. Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργούν τα κλαδιά των δέντρων στη Σοφούλη αλλά και σε άλλους δρόμους από τους οποίους τα πούλμαν δεν μπορούν να περάσουν χωρίς κινδύνους.
rodiaki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις