Αυστηρά κριτήρια για τα “πόστα” στις παραλίες

Πιο αυστηρά θα είναι φέτος τα κριτήρια για όσους αιτηθούν να πάρουν πόστο με προτιμησιακό δικαίωμα στις παραλίες καθώς προηγουμένως θα γίνεται έλεγχος για αυθαιρεσίες ενώ οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που δικαιούνται μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Όπως είχε γράψει η «Ρ», χθες, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρόδου σύσκεψη, για το θέμα αυτό, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Νίκου Τσουκαλά, του προέδρου της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., αντιδημάρχου Καθαριότητας, κ. Γιάννη Περδίκη, μια και η Εταιρία έχει αναλάβει τις δημοπρασίες για τις παραλίες, του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. και εντεταλμένου για τις παραλίες κ. Βασίλη Ψυλλάκη, του διευθυντή της ΚΥΔ κ. Γιώργου Παυλούς καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Οικονομικών και Πολεοδομίας του Δήμου, ανάμεσά τους και η Διευθύντρια Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Παναγιωτοπούλου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και ο προγραμματισμός της εκμετάλλευσης των παραλιών, του καθαρισμού τους, των δημοπρασιών που θα γίνουν και, βέβαια, της διαδικασίας για το προτιμησιακό δικαίωμα.
Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς, μέχρι 31 Μαρτίου δίνεται μία παράταση προς τις επιχειρήσεις που δικαιούνται προτιμησιακό δικαίωμα για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο τμήμα προσόδων ώστε να το περάσουν μέσα στον Απρίλιο από δ.σ. και να γνωρίζει ο Δήμος ποιοι το δικαιούνται αλλά και η Εταιρία τα ελεύθερα πόστα των παραλιών που θα πρέπει να δημοπρατήσει.
Ακόμη, ανέφερε ότι, αυτές τις ημέρες, θα συστήσουν, με απόφαση δημάρχου, μία Επιτροπή ελέγχου των παραλιών, όσον αφορά στο προτιμησιακό δικαίωμα.
“Λίφτινγκ” στις παραλίες
Από την πλευρά του, ο κ. Περδίκης, είπε ότι, στο κομμάτι που τους αφορά, έχουν ξεκινήσει ήδη έναν προγραμματισμό για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουμε στις παραλίες του νησιού αλλά και για τον καθαρισμό, τις συντηρήσεις που πρέπει να γίνουν και διαβεβαίωσε ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.
Επίσης, με τον κ. Ψυλλάκη έχει γίνει ένας προγραμματισμός για τις συντηρήσεις αλλά και για τον εξοπλισμό σε όποιες παραλίες απαιτούνται, δηλαδή σε διαδρόμους, αποδυτήρια, τουαλέτες, επίσης, φέτος, θα λειτουργήσουν σε κάποιες λουτρικές εγκαταστάσεις, πρόσβαση για τα ΑμεΑ με ειδικούς διαδρόμους και ειδικά WC.
Ενημέρωσε, ακόμη, ότι θα συνέλθει το Δ.Σ. της Εταιρίας στις 26 Μαρτίου και εκεί θα ληφθεί η απόφαση για τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι δημοπρασίες ανά δημοτική ενότητα ενώ ευελπιστούν, όλες οι διαδικασίες, να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου.
Και είπε, στη συνέχεια: «Αυτό το οποίο θέλουμε να τονίσουμε και να γνωρίζουν όλοι, γι’ αυτό και η συμμετοχή σήμερα της προϊσταμένης της Πολεοδομίας, είναι ότι, όποιος έχει αυθαιρεσίες, είτε είναι ξενοδοχείο είτε είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αιτηθεί να πάρει πόστο με το προτιμησιακό δικαίωμα, πρώτα θα ελεγχθεί πολεοδομικά και μετά θα πάρει τις εγκρίσεις.
Αυτό γίνεται για να υπάρχει μία ίση μεταχείριση όλων των ενδιαφερομένων και να μην αποβεί εις βάρος των πολιτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται χρόνια στις παραλίες και είναι, πλέον, και αυτό το μοναδικό τους έσοδο που έχουν να περιμένουν».
Οι πρώτες “καμπάνες”
για την καθαριότητα
“Έπεσαν” τα πρώτα 4-5 πρόστιμα στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου κανονισμού καθαριότητας, όπως έκανε γνωστό, χθες, ο αντιδήμαρχος και, όπως είπε, επρόκειτο για ακραίες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόπτες…έχουν πιάσει δουλειά και εντόπισαν ακραία φαινόμενα.
Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι, με τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί και με την ιδιωτική κοινοπραξία να πιάνει δουλειά από τον Απρίλιο, τα πράγματα θα είναι πολύ καλά. Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα ξεκινούν από 50 ευρώ και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φθάνουν και τα 1000 ευρώ.
Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις