Σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου για παρεμβάσεις στο Φαληράκι


Την ικανοποίησή του εξέφρασε, με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, μετά την ομόφωνη έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο, της σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι», προϋπολογισμού 750.000,00 €.
Σκοπός της υλοποίησης του έργου αυτού είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της τουριστικής περιοχής του Φαληρακίου.
«Οι διαβαθμιδικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αποτελούν ένα θεσμικό μέσο βοηθείας. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως την μελέτη αυτή για το Φαληράκι. Είναι γνωστό ότι μέσα στη ναυαρχίδα του Τουρισμού που είναι η Ρόδος, υπάρχουν περιοχές που έχουν αναλάβει να σηκώσουν μεγάλο βάρος της εξυπηρέτησης του τουριστικού προϊόντος, όπως το Φαληράκι. Δεκάδες χιλιάδες τουριστικά καταλύματα λειτουργούν και φιλοξενούν επισκέπτες κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή μας, έχει ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς παρεμβάσεις διαφόρων συνεργείων από οργανισμούς δημόσιας ωφέλειας και απαιτούνται επιδιορθώσεις και αποκαταστάσεις. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι το επόμενο έτος και να είναι έτοιμη η περιοχή πριν την επόμενη σεζόν (του 2017). Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για το Φαληράκι. Με παρόμοιο τρόπο η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις και σε άλλες περιοχές της Ρόδου, καθώς και σε άλλα νησιά», ανακοίνωσε ο κ. Φλεβάρης.
Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά τις «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών και πεζοδρομίων στο Φαληράκι» ως εξής:
Α) Διαμόρφωση κόμβου στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Απόλλωνος Β) Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Απόλλωνος, Γ) Πλακόστρωση πεζοδρομίων, Δ) Ηλεκτροφωτισμός τμήματος της οδού Αγίου Νεκταρίου και Ε) Εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η δημιουργία κόμβου στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Απόλλωνος κρίνεται απαραίτητη καθώς στο σημείο αυτό συμβάλλουν δυο διασταυρούμενες οδοί και έχουν σημειωθεί κατά καιρούς πολλά ατυχήματα.
Όσον αφορά την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Απόλλωνος, την πλακόστρωση πεζοδρομίων, τον ηλεκτροφωτισμό τμήματος της οδού Αγίου Νεκταρίου και τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, αυτές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο.
Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο μέχρι το ποσό των 7500.000 €. Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2016. Η σύμβαση υπεγράφη με τον Δήμο Ρόδου που εκχώρησε την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις