Ήρθε η ώρα, για τη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου στο Φαληράκι.

Τα προηγούμενα χρόνια, η κατασκευή ενός υπαίθριου θεάτρου, είχε κατά καιρούς, απασχολήσει, τις κάθε φορά τοπικές αρχές.
Από Κοινότητας Καλυθιών θυμάμαι, υπήρχαν κατά καιρούς απόψεις και θέσεις, για τη δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου, στα διοικητικά όρια της κοινότητας, με κέντρο το Φαληράκι.
Αργότερα, επί Δήμου Καλλιθέας, το θέμα επανήλθε, σε μεγαλύτερη διάσταση, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φυσικά, με περισσότερους πόρους.
Κάθε φορά όμως, το όνειρο έμενε όνειρο και κάποια φορά, έγινε και μελέτη.
Μέχρι εκεί, μέχρι εκεί.
Τώρα, το πράγμα έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει και η διοικητική δομή των κοινοτήτων και των Δήμων, με έναν ενιαίο δήμο, να απασχολείται με την ύπαρξή του και τα καθημερινά διαδικαστικά θέματα κι ας είμαστε πραγματιστές, κάπου εκεί τελειώνει κι αυτό το όνειρο.
Υπάρχει όμως μια δομική διαφορά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχε τέτοια άνθιση πολιτισμού στον μικρό μας τόπο, όσο υπάρχει σήμερα.
Κι αν τα προηγούμενα χρόνια, ήταν κατ΄ευφημισμό πολυτέλεια και πλεονασμός, η δημιουργία ενός υπαίθριου θεάτρου, σήμερα καθίσταται ανάγκη, που πηγάζει από την έλλειψη πλέον, ενός αξιοπρεπούς χώρου, που θα φιλοξενεί τα τόσα σπουδαία τμήματα τέχνης και πολιτισμού, που ανθούν στον μικρό μας τόπο.
Φιλαρμονική Καλυθιών
Φάρος πολιτιστικός σύλλογος Καλυθιών.
Τερψιχόρη, χορευτικό εργαστήρι Καλυθιών.
Θεατρικό εργαστήρι Καλυθιών.
Παραστάσεις συλλόγων γονέων, των σχολείων των Καλυθιών
Φιλοξενούμενα σύνολα Καλυθιών.
Σύλλογος γυναικών Καλυθιών.
Συναυλίες από τους υπόλοιπους συλλόγους των Καλυθιών.
Ο Ομφαλός, από τούτο δω το βήμα επικοινωνίας, θα αναλάβει το ερχόμενο διάστημα, την πρώτη επαφή, με όλους αυτούς του εκπροσώπους των φορέων, για την δημιουργία και μόνο του υπαίθριου θεάτρου.
Αυτός είναι ο στόχος, αυτός είναι και ο σκοπός.
Αυτός και μόνον.
Και όλοι μαζί, θα τον κάνουμε πράξη, να είστε σίγουροι.

     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις