4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας 2016: ένα Φεστιβάλ θεσμός, από τον Σύλλογο Μεσόγειος

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαληράκι, το Φεστιβάλ παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας. Η περιοχή Φαληράκι είναι στην κεντρική ζώνη του νησιού, 12 μόνο χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.
Φημισμένο για τις ομορφότερες παραλίες, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τώρα πια και την παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας Φαληρακίου Ρόδου, πραγματοποιείται ετησίως στις 15 Ιουλίου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού. Καθοριστική είναι η συμμετοχή και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και των τοπικών παραγωγών.
Τα μέλη του συλλόγου Μεσόγειος, αναλαμβάνουν την διοργάνωση και την παρουσίαση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την μαγεία της Ροδίτικης κουζίνας μέσα από τα χέρια των έμπειρων Σεφ του νησιού.
Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν άξια, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Οι συμμετοχές κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η επιτυχία ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια όλων.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί η παράδοση του τόπου μας και η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος του φεστιβάλ είναι ακόμα να επιβεβαιώσει τα στατιστικά που επιβάλλουν την Ρόδο ως έναν δημοφιλή προορισμό και με την προβολή της παράδοσης να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Φέτος θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με ακόμα μεγαλύτερες συμμετοχές σε μια λαμπερή εκδήλωση στο κέντρο Φαληρακίου Ρόδου στις 15 Ιουλίου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις