Αμερικανοί τουρίστες.



                                


Με ειδικά πακέτα και εκπτώσεις έως και 25% η Ελλάδα «κτυπάει» την πόρτα της ΑΑRP, της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων, που αριθμεί πάνω από 65 εκατομμύρια μέλη. Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα περί τα 2 εκατομμύρια Αμερικανοί συνταξιούχοι. 
Ο στόχος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος, αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότεροι Αμερικανοί ήρθαν στην Ελλάδα το 2008 και ήταν 601.000 τουρίστες για να περιοριστούν στους 523.000 επισκέπτες το 2009 και στις 445.000 πέρυσι.
Ελλείψει χρημάτων για διαφημιστική καμπάνια, το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού έχει επιλέξει την στοχευμένη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς, σε ειδικά μεγάλα κοινά.
Πρόσφατα ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος είχε συνάντηση με τον με επικεφαλής της AARP, στόχος της οποίας είναι η ευζωία για άτομα άνω των 50 ετών, τα οποία μεταξύ των άλλων αγαπούν να ταξιδεύουν, και μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Επιπλέον η οργάνωση διαθέτει περιοδικά, τηλεοπτικό σταθμό, ιστοσελίδα, και συνεργάζεται με αντίστοιχες οργανώσεις σε Ευρώπη και Ιαπωνία.
Στο site υπάρχουν προσφορές και πακέτα για ξενοδοχεία της Ελλάδας με εκπτώσεις της τάξης του 20% στη διαμονή και ως 25% στην ενοικίαση ΙΧ.
Με τους επικεφαλής της ΑΑRP συζητήθηκαν τρόποι προώθησης της Ελλάδας (ο υπουργός θα αρθρογραφήσει στο επόμενο τεύχος του περιοδικού της οργάνωσης που αποστέλλεται στα εκατομμύρια μέλη της).
Το υπουργείο βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για ευρύτερη συνεργασία μαζί τους για την προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού αλλά και γενικότερα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη της ΑΑRP είναι κατά κανόνα πολύ υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.
Επιθυμία είναι να αξιοποιηθεί μεταξύ άλλων η δυναμική πλατφόρμα επικοινωνίας που έχει η AARP με τα μέλη της που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον διαδικτυακό τόπο, μια διμηνιαία έκδοση ποικίλης ύλης (π.χ. οικονομικά, συντάξεις, ταξίδια, υγεία) με δεκάδες εκατομμύρια συνδρομητές καθώς και μια περιοδική έκδοση (ανά διετία) με ιδιαίτερο κύρος που σχετίζεται με ζητήματα δημόσιας και εξωτερικής πολιτικής.

Άρθρο της Έφης Καραγεώρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις