Ερευνητικά πεδία


               
Ένα διαδικτυακό «εργαλείο» για την ενημέρωσή τους στα ερευνητικά πεδία που τους ενδιαφέρουν, καθώς και για τη διεθνή δικτύωσή τους με συναδέλφους τους οπουδήποτε στον κόσμο, μπορούν να αξιοποιήσουν οι Έλληνες ερευνητές και επιστήμονες.
Πρόκειται για την online πλατφόρμα ResearchGate (http://www.researchgate.net), στην οποία έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 900.000 επιστήμονες από 192 χώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).
Η πλατφόρμα λειτουργεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια ως επαγγελματικό δίκτυο και ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ερευνητές όλων των ειδικοτήτων. Οι επιστήμονες εγγράφονται δωρεάν, δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ, σχηματίζουν ομάδες, ανεβάζουν έγγραφα, αναζητούν εργασία στον ερευνητικό τομέα, ενημερώνονται για συνέδρια κλπ.
Η ResearchGate διαθέτει, ήδη, περισσότερες από 40 εκατ. περιλήψεις και 80.000 πλήρη κείμενα και δημοσιεύματα για όλα τα ερευνητικά πεδία. Οι επιστήμονες, μετά την εγγραφή τους, έχουν πρόσβαση σε δημοσιεύσεις που τους ενδιαφέρουν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες, προβάλλουν τις εργασίες τους, προωθούν τις εκδηλώσεις τους και διερευνούν δυνατότητες συνεργασίας. Η δομή της πλατφόρμας είναι φιλική για τους χρήστες, ακολουθώντας πρότυπα δημοφιλών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα νέων επιστημόνων στο Βερολίνο και απασχολεί πλέον περισσότερους από 50 εργαζόμενους από 20 χώρες.
Πηγή; Agelioforos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις