Ο ταχυδρόμος παρέδωσε στις ΗΠΑ μια καρτ ποστάλ που στάλθηκε από την Ελλάδα πριν 46 χρόνια!

Ο ταχυδρόμος παρέδωσε μια καρτ ποστάλ που στάλθηκε από την Ελλάδα πριν 46 χρόνια!

Μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής στο Cromwell του Connecticut των ΗΠΑ, η Βασιλεία «Vas» Mazzota, έλαβε πριν από λίγες ημέρες μια καρτ ποστάλ που της είχε στείλει ο παππούς της από την Ελλάδα πριν από 46 χρόνια! Όμως, όπως όλα δείχνουν, η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην συνήθη ραθυμία των ελληνικών ή των αμερικάνικων ταχυδρομείων…

Στην καρτ ποστάλ ήταν γραμμένο μόνο το όνομα του παραλήπτη και η πόλη Hartford, χωρίς οδό ή ταχυδρομικό κώδικα. Τελικά η κυρία Mazzota είδε έκπληκτη στο γραμματοκιβώτιό της μια κάρτα με ημερομηνία 20 Απριλίου 1965 και ευχές για το Πάσχα. Συγκεκριμένα έγραφε: «Αγαπημένη μου εγγονή, με την ευκαιρία της Άγιας ημέρας του Πάσχα σου στέλνω αυτή την κάρτα για να πάρεις μια ιδέα της Αθήνας. Θέλω να χαρείς το Πάσχα με όλη την οικογένεια. Φιλιά στον μπαμπά, τη μαμά και τον Johnny. Σε αγκαλιάζω. Παππούς».

Όπως είναι προφανές, ήταν μεγάλη η συγκίνηση της κυρίας Mazotta, η οποία είχε δει τον παππού της από κοντά ελάχιστες φορές, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας σε μικρή ηλικία. Οι υπεύθυνοι των Αμερικανικών ταχυδρομείων δεν μπορούσαν να δώσουν καμία εξήγηση πού και πώς περιπλανιόταν όλα αυτά τα χρόνια η επιστολή, όταν η κυρία Mazzotta πήγε να τους ευχαριστήσει.

Είναι αρκετά παράξενο το πώς έφτασε η καρτ ποστάλ στα χέρια του παραλήπτη με τόση καθυστέρηση. Εκπρόσωπος των αμερικανικών ταχυδρομείων ανέφερε ότι κάποιες φορές η αλληλογραφία επιστρέφεται, όταν, για παράδειγμα, πουληθεί ένα σπίτι. Όμως, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει τουλάχιστον κάποιο σημείο αναφοράς. Στην εν λόγω περίπτωση, παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πού βρισκόταν από τότε που εστάλη.

Η «Διδα Βασούλα Σιταρά» (το πατρικό της όνομα), όπως την αποκαλούσε ο παππούς της στην κάρτα, δήλωσε ότι θα την τοποθετήσει σε ένα κάδρο, μιας και της θυμίζει την πατρίδα.

Πηγή Αρίων Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις