Οργή στην Ιταλία

              
Οργή στην Ιταλία προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρει πως η Deutsche Bank από την αρχή του 2011 μέχρι σήμερα, αποφάσισε να πουλήσει ομόλογα του Ιταλικού δημοσίου τα οποία κατείχε,συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «αυτοκτονία».
Ο Πρόντι υπογράμμισε ότι «η κίνηση αυτή αποδεικνύει την έλλειψη αλληλεγγύης, κάτι που οδηγεί στην αυτοκτονία και της Γερμανίας. Σημαίνει ότι δεν υφίσταται, πλέον, κανένας δεσμός αλληλεγγύης και ότι όλοι πρέπει να παίζουν άμυνα».
Ο πρώην Ιταλός κεντροαριστερός Πρωθυπουργός συμπλήρωσε δε πως «το γεγονός ότι η κίνηση αυτή γίνεται από την Γερμανία - μια χώρα η οποία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έδειξε μεγάλη σωφροσύνη, καταφέρνοντας να κατανοήσει τις ανάγκες των υπολοίπων - με κλονίζει βαθιά».
Σύμφωνα με αναλυτές , η κίνηση της Deutsche Bank να πουλήσει το 88% συνολικά των ομολόγων του Ιταλικού δημοσίου που διακρατούσε συνέβαλε καθοριστικά στην άνοδο της διαφοράς απόδοσης ανάμεσα στα ομόλογα του Γερμανικού και του Ιταλικού δημοσίου (σπρεντ), διαφορά, η οποία διαμορφώθηκε χθες στις 336 μονάδες βάσης.
Ομφαλός: Ξεδιπλώνεται σιγά σιγά το κουβάρι της "Ένωσης", στην Ευρώπη
                  και οι λόγοι για τους οποίους οι Οικονομίες του Νότου, έπρεπε να 
                  χρεοκοπήσουν, θα αρχίσουν να μας γίνονται σιγά σιγά, κατανοητοί.
Α.Π.Ε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις