Το προφίλ του άντρα, που έσπειρε το θάνατο


            
Προσκείμενος στην ακροδεξιά είναι σύμφωνα με την αστυνομία της Νορβηγίας ο 32χρονος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που «έσπειρε» το θάνατο.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας Σβέινουνγκ Σπονχάιμ δήλωσε ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις αναρτήσεις που ο άντρας έκανε στο διαδίκτυο, ωστόσο μένει να ξεκαθαριστεί αν οι πολιτικές του πεποιθήσεις ήταν αυτές που τον ώθησαν στις συγκεκριμένες ενέργειες.
Ο Μπρέιβικ διατηρούσε προφίλ τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter αν και οι δύο λογαριασμοί είχαν δημιουργηθεί λίγες ημέρες πριν, στις 17 Ιουλίου. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, που δεν είναι πλέον διαθέσιμη, ο 32χρονος περιγράφει τον εαυτό του ως χριστιανό και συντηρητικό, δηλώνει οπαδός της μασονίας, ενώ στα ενδιαφέροντα του συγκαταλεγόταν το body building.
Όσο για το λογαριασμό του στο Twitter, είχε μόνο μια ανάρτηση και αυτή ήταν μια φράση του φιλοσόφου Τζων Στιούαρτ Μιλ η οποία αναφέρει: «Ένας άνθρωπος με “πιστεύω” έχει όση δύναμη διαθέτουν 100.000 άνθρωποι με απλά ενδιαφέροντα».
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2009, χρήστης με το ίδιο όνομα, είχε γράψει σε φόρουμ ότι δεν υπάρχει καμία χώρα όπου οι μουσουλμάνοι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με τους μη-μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπρέιβικ μεγάλωσε στο Όσλο και παρακολούθησε σπουδές management ενώ στη συνέχεια μετακόμισε λίγο πιο έξω από την πρωτεύουσα όπου κατασκεύασε μια φάρμα για την οποία σύμφωνα με εταιρεία λιπασμάτων είχε προμηθευτεί τον περασμένο Μάιο έξι τόνους λίπασμα.
Prince Oliver

Σχόλια

Ο χρήστης omfalos είπε…
Τι συμπέρασμα να βγάλει κανείς, για κάποιον, που για χάρη της (χ)ιδεολογίας του, σκοτώνει με σχέδιο
συγκεκριμένους πολίτες και όχι αδιακρίτως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις