Το πιο μεγάλο burger του κόσμου με 1 εκατομμύριο θερμίδες

Αυτό είναι το πιο μεγάλο burger του κόσμου με 1 εκατομμύριο θερμίδες (video)

Ένα από τα πιο συνηθισμένα κλισέ για τις ΗΠΑ έχει να κάνει με το μέγεθος των μερίδων στα εστιατόρια, που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Όμως αυτό το burger ξεπερνά κάθε φαντασία, σπάζοντας με άνεση το σχετικό ρεκόρ Guinness. Το burger ζύγιζε 352 κιλά και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περιελάμβανε 1 εκατομμύριο θερμίδες! Ας δούμε όμως από τι ακριβώς αποτελούνταν, αλλά και ένα video με το πώς κατασκευάστηκε…

To burger φτιάχτηκε ανήμερα την 4η Ιουλίου - ημέρα εθνικής εορτής για τις ΗΠΑ - στο πλαίσιο του 99ου ετήσιο Alameda County Fair της Καλιφόρνια, όπου 10 άνδρες πέρασαν 13 ώρες για την προετοιμασία του burger. Έπρεπε άλλωστε να ψηθεί στην κατάλληλη φωτιά, ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του να φτάσει τους 160 βαθμούς.

Στη συνέχεια και με τη βοήθεια ενός περονοφόρου οχήματος (του γνωστού μας κλαρκ) τοποθετήθηκε πάνω στο ψωμάκι βάρους 50 κιλών. Η λίστα των υλικών που συνόδεψαν το γιγάντιο μπιφτέκι ήταν: 9 κιλά κρεμμύδια, 5,5 κιλά πίκλες, 6 κιλά μαρούλι, συνοδεία κουβάδων από μαγιονέζα και κέτσαπ.

Η προσπάθεια των κατοίκων της Alameda έγινε για να επιστρέψει το ρεκόρ στις ΗΠΑ, μιας και το προηγούμενο ρεκόρ πιο μεγάλου burger κατείχαν οι Καναδοί για ένα δημιούργημα που ζύγιζε 259 κιλά. Μάλιστα αυτό το ρεκόρ συνδυάστηκε και με έναν καλό σκοπό, αφού (μετά την επίσημη μέτρηση από τους ειδικούς των ρεκόρ Guinness) το burger κόπηκε σε μικρά κομμάτια που πουλήθηκαν για 99 σεντς. Τα έσοδα ενίσχυσαν την τοπική τράπεζα τροφίμων για όσους κατοίκους της περιοχής έχουν ανάγκη.

Πηγή Αρίων

Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις