"Kανόνι" από το πρώην limbra

            
Σκληρός ανταγωνισμός και πίεση τιμών οδήγησαν στο κλείσιμο του εξειδικευμένου για Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο tour operator, Dream Holidays Ltd.
Ο εξειδικευμένος Tour Operator για Ελλάδα και Κύπρο Dream Holidays που δημιουργήθηκε το 2009 από τον πρώην ιδιοκτήτη του Libra Holidays κ. Άκη Κυπριανού και εδρεύει στο Hertfordshire της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές του αφήνοντας 525 τουρίστες ξεκρέμαστους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και Κύπρου. Το σύνολο των πελατών του που είχαν ήδη κάνει κράτηση φθάνει τα 1.800 άτομα. Φυσικά, ως Tour Operator της Μεγ. Βρετανίας με ATOL, Air Travel Organisers' Licensing, προστατεύεται από την CAA, Civil Aviation Authority, δηλ την Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας της Μεγ. Βρετανίας, που και θα αναλάβει τον επαναπατρισμό των τουριστών. Όμως όπως αναφέρει η ανακοίνωση του CAA εκείνοι που είχαν κάνει κράτηση και είχαν προπληρώσει θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους αλλά δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους όπως είχαν κάνει κράτηση μέσω του Tour Operator που εξειδικευόταν στις ηλεκτρονικές κρατήσεις. Το Dream Holidays είχε charters από το Manchester και το Gatwick του Λονδίνου για την Ελλάδα, και συγκεκριμένα για την Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Κω, τη Ρόδο, τη Ζάκυνθο, και τη Σαντορίνη. Ο Dream Holidays είχε καταθέσει εγγύηση ύψους 265.000 λιρών Αγγλίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του CAA αν ζητηθεί από τους πελάτες των ξενοδοχείων να πληρώσουν για τη διαμονή τους, θα πρέπει όταν γυρίσουν στο σπίτι τους να κάνουν αίτηση στο CAA για να τους επιστραφούν τα χρήματα.
Ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του τόνισε ότι η εταιρία αντιμετώπισε δυσμενείς όρους συναλλαγών και σκληρό ανταγωνισμό από τους καθιερωμένους Tour Operators στην αγορά, ιδίως τον τελευταίο μήνα. "Αυτό το γεγονός κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας και την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού μας χωρίς να υποστούμε ζημιές και αύξηση των υποχρεώσεών μας. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι εξαιρετικά αδύναμη ενώ το περιβάλλον είναι επιχειρηματικά μη βιώσιμο". Και πρόσθεσε: "Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη μου για όλη την αναστάτωση που θα προκληθεί στους πελάτες μας που έχουν ήδη κάνει κράτηση με την εταιρία μας όπως και στους παραθεριστές οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε διάφορα θέρετρα. Επίσης, και σε όλους τους συνεργάτες μας και αντιπροσώπους μας στο εξωτερικό, όπως επίσης και στους ξενοδόχους οι οποίοι μας υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Ειλικρινή συγγνώμη επίσης σε όλο μας το προσωπικό που έχει εργαστεί σκληρά για τη δημιουργία αυτής επιχείρησης." Οι διευθυντές της εταιρείας έχουν διορίσει τον κ. Alexander Lawson Jacobs ως εκκαθαριστή.
Η Δημοκρατική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις