Κράξιμο για τους U2 και ένας Αγγλος πολιτικός νεκρός στο φετινό Glastonbury Festival

Κράξιμο για τους U2 και ένας Αγγλος πολιτικός νεκρός στο φετινό Glastonbury Festival

Δύο μεγάλα απρόοπτα σημάδεψαν το φετινό Glastonbury Festival, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Μεγάλης Βρετανίας (ίσως και του κόσμου). Αφενός η εμφάνιση των U2 έγινε στόχος των μελών μιας ακτιβιστικής οργάνωσης που προσπάθησε να σηκώσει πανό στο οποίο έγραφαν «Εσείς να πληρώσετε φόρους επίσης». Αφετέρου, όμως, ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού David Cameron βρέθηκε νεκρός σε χώρο του φεστιβάλ…

Ο U2 εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival την Παρασκευή ενώπιον 50.000 θεατών! Η συναυλία όμως συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες και συμπλοκές μεταξύ ακτιβιστών και ανδρών ασφαλείας. Τα μέλη της οργάνωσης Art Uncut προσπάθησαν να σηκώσουν αερόστατο πάνω από το χώρο συναυλιών το οποίο έγραφε με μεγάλα γράμματα: "U Pay Your Tax 2" ("Εσείς να πληρώσετε φόρους επίσης"). Το 2006 οι U2 αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα των φορολογικών τους υποθέσεων στην Ολλανδία με σκοπό να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Κατά τα λοιπά, το ιρλανδικό συγκρότημα έπαιξε σε ένα παραδοσιακά μουσκεμένο από τη βροχή Glastonbury, σε μια «δυνατή» βραδιά που θύμιζε τις περιοδείες των U2 στα 90’s. «Μπορεί να φταίει η τοποθεσία, μπορεί να φταίει το jet lag, αλλά έχω πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα για αυτό το μέρος” ομολόγησε ο Bono στη διάρκεια της συναυλίας.

Το πρωί της Κυριακής, όμως, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη βρετανική κοινή γνώμη και τους διοργανωτές του φεστιβάλ. Ο Christopher Shale, συνεργάτης του πρωθυπουργού David Cameron, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μία φορητή τουαλέτα στον χώρο πίσω από τη σκηνή, όπου βρίσκεται η VIP ζώνη, κοντά στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή του φεστιβάλ, Michael Eavis, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 56χρονος πολιτικός αυτοκτόνησε. Εκπρόσωπος της αστυνομίας όμως διέψευσε αυτή την εκδοχή (προς το παρόν) και ανέφερε ότι οι αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου του Shale, που προς το παρόν χαρακτηρίζεται ως «ανεξήγητος». Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. David Cameron δήλωσε συντετριμμένος και τόνισε τη στενή φιλία που τον έδενε με τον Christopher Shale, με τον οποίο εκλέγονταν στην ίδια περιφέρεια.

Το Glastonbury Festival 2011 έριξε την αυλαία του το βράδυ της Κυριακής με την εμφάνιση της Beyonce η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις εδώ και 20 χρόνια που είχε την τιμή να κλείσει το Glastonbury Festival.

Πηγή Αρίων

Ζιζάνιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις